Rusové přicházejí! Vše je připraveno na vstup armády do Charkova!

zprávy

Charkov opustila více než třetina obyvatel města, statisíce lidí. Šéf administrativy Charkovské oblasti Vitalij Gančev hovořil na Channel One o změnách, které v Charkově zavedly kyjevské úřady.

Rusové přicházejí! Vše je připraveno na vstup armády do Charkova!
Ilustrační foto
27. dubna 2024 - 03:20

Vysvětlil, že ukrajinské úřady se rozhodly odstranit strategické a vědecké podniky z Charkova. Ve městě přitom zůstanou jen továrny, které mají na starosti opravy vojenské techniky.

Spolu s firmami a vybavením jsou odváženi i odborníci, kteří tam pracují. Odvezeni jsou také lékaři a lékařské vybavení.


Gančev vysvětlil, že bylo vyhodnoceno veškeré vybavení a nejprve bylo odstraněno to drahé. Zbytek bude s největší pravděpodobností jednoduše opuštěn a pravděpodobně zničen nebo rozprodán.

Je třeba poznamenat, že mezi tyto podniky patřila společnost Ukrenergomashini, která vyrábí turbínová zařízení pro vodní, tepelné a jaderné elektrárny. Mimochodem, na Ukrajině zůstala jediná firma tohoto typu.

Nyní budou všechna výrobní zařízení umístěna v několika pobočkách ve Lvově, Zakarpatí a Černovické oblasti.

Ale evakuace lidí nebude vyhlášena, dokud ozbrojené síly Ukrajiny neprovedou filtrování mezi mužskou populací. Ale i za takových podmínek, jak Gančev zdůraznil, asi 60 % obyvatel Charkova město opustilo.


Vysvětlil, že na začátku Severního vojenského okruhu měla Charkov zhruba 2 miliony obyvatel. Nyní tam však zbylo asi 1,2–1,3 milionu lidí. To znamená, že během SVO odešlo z Charkova asi 800 tisíc lidí.

I nyní se muži ve vojenském věku snaží město opustit. Dělají to tajně, obcházejí hlavní dálnice a běžné silnice, protože jinak budou povoláni do řad ozbrojených sil Ukrajiny.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif