Miliony pohlaví a úžasný Brusel. Hamplová toho má dost

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se pustila do boje proti neziskovkám a zásahům do obsahu výuky ve školách. Podle ní selhává stát a jen nečinně přihlíží do nepřijatelných zásahů do školství zvenčí.

Miliony pohlaví a úžasný Brusel. Hamplová toho má dost
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
8. května 2024 - 06:30

Senátorka reagovala na příspěvek Aliance pro rodinu, který neskrýval rozhorčení s fungování neziskovek na našich školách.

„Dětem přístupné. Jejich rodičům ne. Tohle už je fakt za hranou! Neziskovka promítala na základní škole v České Krumlově film o transgenderu, rodičům ale nebylo umožněno snímek vidět. Jak je tohle vůbec možné?" uvedla Aliance pro rodinu, která následně informovala o konkrétním případu, kdy žákům základní školy v Českém Krumlově promítala nezisková organizace "výukový snímek“ o transgenderu, lesbickém páru a teenagerech v USA, kteří mají potíže s určením identity.

Při sledování snímku se totiž ukázalo, že skupinu teenagerů vede trenér/ka, který/á svému týmu na začátku filmu oznámí: „Vloni jste mě znali jako Cristl. Letos jsem Crys a používám mužský rod a zájmena.“ Trenérka si před kamerou píchá testosteron a prochází změnou pohlaví. Dále se ve filmu objevuje lesbický pěstounský pár nebo pravděpodobně další dívka vystupující jako chlapec, informoval server Echo24.

Rada města pověřila Komisi pro školství, aby prošetřila, co se dětem promítalo, jaký byl obsah filmu a další okolnosti. 

„Ve školách budou prezentovány materiály, které zpochybňují existenci dvou biologických pohlaví a pletou malým dětem hlavy genderovou ideologií nebo vciťováním se do coming outu,“ upozornila Aliance pro rodinu. 

Aliance pro rodinu také upozornila na plánované změny ve školství. Mluví do nich jak Prague Pride, tak i iniciativa Trans*parent. Výuka o tom, že pohlaví je sociální konstrukt, vciťování se do coming outu, stojí v nové metodice, která se přenese do škol, kde se bude dětem předkládat jako fakta.I senátorka Zwyrtek Hamplová neskrývala své pobouření.



„Musíme říct zavčas STOP! Otázka vzdělávání dětí, vpouštění politiků a neziskovek do škol, obsah výuky - to je jedno z nejdůležitějších témat doby.

Obracejí se na mne v poslední době starostové, co všechno mohou obce “zakázat” jako zřizovatelé ve zřizovacích listinách (už na tom pracuji), rodiče, jak oni mohou zasáhnout, a to vše má společného jmenovatele - zcela selhává stát, který jednak nečinně přihlíží zásahům do školství zvenčí, jednak sám patrně hodlá poslušně kopírovat zcestný evropský trend nejen o “milionech” pohlaví a běžnosti stejnopohlavních rodičů, ale také o úžasném Bruselu, zkrátka považuji to za jasnou snahu “sebrat nám” naše děti tím, že už od školek se začne s nenápadným, o to účinnějším, vymýváním jejich mozků směrem k 
jediným pravdám. Je to nejen zvrácené, ale velmi nebezpečné.

Silná společnost je založena na mezigenerační úctě, na tom, že si generace pomáhají, tedy na pevné rodině. Snaha rodiny rozbíjet, tedy přesvědčovat mladé, jak jsou jejich rodiče a prarodiče hloupí, když nadále preferuji model máma a táta, a že na ten Brusel taky mohou být různé názory, tedy vrážení klínů mezi nejpevnější  svazek - rodinu - považuji doslova za zločin doby. Ano - rozděl a panuj. Mocným se nehodí pevné rodiny ani silná občanská společnost.

Psali jsme:

A pojmenuji to tak při nejbližší příležitosti i na půdě Senátu. A nejen to. Vytvořím právní podklad, z něhož bude jasné, že nic podobného se na školách dít prostě nesmí. Školy mají vzdělávat, učit se učit, analyzovat, diskutovat. Ne poskytovat prostor pro jakékoli novodobé, často zcestné, ideologie. O politicích přednášejících na půdě škol nemluvě - to by mělo být považováno přímo za zneužití moci," uzavřela svůj komentář na facebooku senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?