Čtyři kauzy, samé lži, jeden Rakušan. Rajchl předložil fakta

politika

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl se ostře pustl do ministra vnitra a šéfa hnutí STAN Víta Rakušana, které ve vysílání obvinil z několika lží. Zvláštní pozornost věnoval nejen kauze Dozimetr, ale i "odložené" kauze Vrbětice.

Čtyři kauzy, samé lži, jeden Rakušan. Rajchl předložil fakta
Jindřich Rajchl (PRO)
8. května 2024 - 06:05

Rajchl ve vysílání na své facebookové stránce představil čtyři lži a kauzy, kvůli kterým by měl ministr vnitra podat demisi. První z kauz byla kauza Dozimetr.

„Člověk, který by za propojení na kauzu Dozimetr největší mafiánskou kauzu, která tu za poslední roky byla, měl dávno chodit kanálama, tak nám teď tady bude kázat morálku?“ tázal se nevěřícně Rajchl s tím, že za jasný důkaz Rakušanova zapojení do kauzy Dozimetr považuje šifrovaný mobil, kterým Rakušan disponoval.

Rajchl také zdůraznil fakt, že mít šifrovaný telefon od Národního bezpečnostního úřadu je pro funkci ministra vnitra běžné, ale v kauze se jedná o zcela jiný telefon.

„Pan Rakušan v tu chvíli však měl druhý telefon, na kterém měl soukromou šifrovací aplikaci, která umožňuje komunikovat pouze s lidmi, kteří rovněž mají tu šifrovací aplikaci od té soukromé firmy. S nikým jiným. To znamená, že pan Rakušan měl tento mobil výhradně na komunikaci s panem Polčákem a panem Redlem. Už jenom na základě této jedné jediné kauzy by měl Rakušan skončit,“ prohlásil ve svém vysílání Rajchl, který následně vyjmenoval další kauzy a důvody, proč by měl Rakušan rezignovat.



Rajchl např. připomněl tragickou střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a neskrýval své rozčarování.

„Okamžitě jsme druhý den slyšeli, že zákrok byl v pořádku a že v podstatě nikdo nepochybil. Jak to může někdo říct jeden den poté, co se taková událost stala, to absolutně nechápu,“ podivoval se Rajchl s tím, že společnost má mít právo znát podrobnosti, které se případu týkají. Zveřejněné informace považuje předseda strany PRO za kontradiktorní.

Rajchl by např. rád věděl, na základě čeho policie vyvodila souvislosti střelby na FF UK s vraždami v Klánovickém lese a požaduje i zveřejnění obsahu dopisu na rozloučenou, který vrah zanechal.

„Nic z toho nám neukázaly a postupně vyplývají na povrch další a další nejasnosti,“ podotkl Rajchl.

„Já jednoznačně říkám, že nám tady někdo strašným způsobem lže a mlží ohledně věcí, které skrývají tu skutečnou pravdu. Chci jen pravdu pro vás, pravdu pro tuhle zemi. A jsem přesvědčen o tom, že si ji my všichni, a zejména pozůstalí obětí, zaslouží," vysvětlil své požadavky advokát a předseda PRO Rajchl.



Touto kauzou ale výčet Rakušanových prohřešků neskončil. Třetím důvodem, proč by měl ministr vnitra podle Rajchla rezignovat, je migrační pakt.

„Pan Rakušan nám lže. Migrační pakt je zkázou pro Česku republiku, je to zkáza pro celou střední Evropu, a tak, jak je nevratné přijetí eura, je nevratný i migrační pakt,“ vysvětlil Rajchl a dodal,  že v momentě, kdy střední Evropa otevře své hranice migrantům, tak už to nepůjde vzít zpátky.

Podle Rajchla přeci nikdo ve skutečnosti nemůže chtít, aby se situace v České republice začala podobat té v Německu, které vykazuje nárůst kriminality ze strany migrantů.

„Tohle tady někdo z nás chce? Tak jak nám vůbec může Rakušan drze lhát do očí, že je to nějaká prospěšná věc pro Českou republiku?“ soptil Rajchl, podle kterého migrační zásadním způsobem zrychlí legální migraci.

Psali jsme:

Na závěr přišla podle Rajchla poslední lež Víta Rakušana, která se týká kauzy Vrbětice.

„Není možné z hlediska trestního práva, aby bylo zjištěno, že došlo ke spáchání trestného činu a aby bylo zjištěno, že ten trestní čin spáchal konkrétní pachatel či pachatelé a trestní stíhání bylo odloženo,“ vysvětlil Rajchl s tím, že možné by to bylo maximálně v případě, kdy by daný pachatel zemřel. Za jiných okolností je pak nezbytné vést trestní řízení proti uprchlému pachateli.

„Pokud pan Rakušan tvrdí, že vina byla spolehlivě prokázána, tak zcela jednoznačně říká věc, která je v rozporu s platným českým právem. Protože pouze soud může konstatovat vinu,“ okomentoval Rajchl podle něj nejnovější kauzu a lež Víta Rakušana, kvůli které by měl ministr podle něj okamžitě podat demisi.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?