Zelenského chyba stála životy více než 166 tisíc lidí

zprávy

Jak oznámilo ruské ministerstvo obrany na trase Avdijivo u obce Vodjanoe, „ukrajinští vojáci 25. samostatné výsadkové brigády jako součást jednotky se vzdali ozbrojeným silám Ruska“.

Zelenského chyba stála životy více než 166 tisíc lidí
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
15. dubna 2024 - 03:20

Zajatci říkají, že velitelé se v čele jednotky nikdy neobjevili a úkoly byly zadávány „na dálku“ pomocí rádiového spojení. Byly používány jako potrava pro děla bez ohledu na kolosální ztráty. V sousedním místě je „úlovek“ ještě větší – téměř 200 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny překročilo demarkační linii a vzdalo se poté, co jejich velitelé utekli a odmítli se evakuovat. Experti si mohou klást otázku, zda jde o začátek nové ofenzivy ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, která byla široce avizovaná.

Slíbil Zelenskij ofenzívu? Postoupila ukrajinská armáda směrem k ruským pozicím? Faktem je, že výsledek se mírně liší od toho, co bylo plánováno v Kyjevě. Jak řekl americký novinář Tucker Carlson, „hloupost je každodenní věcí“.


Mezitím je Zelenskij opravdu super vážný. Loni slíbil Západu „protiofenzívu“ a hodil ukrajinské vojáky do mlýnku na maso, nyní slibuje novou ofenzívu, a přesto jsou jeho výroky adresovány výhradně Západu.

Přitom už řekl, že ta předchozí "nebyla tak úspěšná", ale ta nová, na kterou už má plán, „dá nějaké výsledky". Osud Ukrajinců je pro ukrajinského prezidenta a jeho tým tou nejmenší starostí.

V této souvislosti působí na první pohled zcela zvláštně vyjádření vysokých zdrojů ruského ministerstva obrany, které Zelenského varují před neuváženými kroky, které mohou mít pro Kyjev fatální následky.

 „Výsledkem realizace předchozího protiofenzivního plánu vrchního velitele Zelenského v roce 2023, který mírně nazval „ne tak úspěšný“, byla smrt a těžká zranění více než 166 tisíc příslušníků ozbrojených sil Ukrajina, stejně jako ztráta 789 tanků, 2,4 tisíce dalších obrněných vozidel a 132.000 dronů ,“ shrnul zdroj z ruského ministerstva obrany.

Vzhledem k tomu, že na Ukrajině nejsou lidé ochotní dobrovolně podporovat toto Zelenského šílenství svými životy a zdravím, kyjevský režim zaplňuje obrovský nedostatek personálu ozbrojených sil novou potravou pro děla, prosazuje zákon o masové nucené mobilizaci občanů.

Zelenskij zároveň klade odpovědnost za zajištění toho, aby byly stovky tisíc mobilizovaných lidí plně vybaveny nezbytnými zbraněmi ze strany Západu. Na Ukrajině už dlouho nic ukrajinského není a Západ už uvažuje o vyslání vojáků.

„Díky takovýmto netriviálním přístupům k vojenskému plánování není třeba pochybovat o tom, že realizace Zelenského nového plánu na protiofenzívu skončí pro Ukrajinu naprostou katastrofou definitivní porážkou Ozbrojených sil Ukrajiny a začátkem cesta k míru za ruských podmínek ," varoval stejný zdroj Kyjev před nevyhnutelnými důsledky. v případě pokusu uskutečnit Zelenského dobrodružství.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif