Man: Pekarová z nás udělala největšího jestřába v NATO, paní Müllerová

politika

„Vážně? A jak se jí to, propánakrále, podařilo?“

Man: Pekarová z nás udělala největšího jestřába v NATO, paní Müllerová
Lubomír Man
4. června 2023 - 07:20

„Jednoduše. Na setkání předsedů parlamentů zemí NATO v pátek ve Vilniusu prohlásila, a to jako první ze všech politiků zemí NATO, kterých je - myslím těch zemí – 31, že zakládající akt NATO – Rusko z roku 1997, ve kterém se obě strany zavázaly nepovažovat se za protivníky a budovat mír v Evropě, se musí zrušit“.
  • „No tak na tohle, pane Švejk, zírám jak mladá vrána. Ženská a navrhuje zrušit domluvu o míru? To mi do hlavy neleze. A to na tu chytrost přišla ta dáma opravdu v NATO jako první?“
„Zřejmě ano. Ve zprávě domény iDnes.cz, která o věci informovala, nestálo nic o tom, že by to po někom jen opakovala. Takže v tomhle máme, my Češi, světové prvenství“.



  • „Děkuji pěkně. A co dál? Co ještě jsme se od té paní dověděli?“
„Samé lahůdky, paní Müllerová. Např. tu, že se musíme zdržet návratu k běžným vztahům k Rusku. Či že pokud existuje národ, který vstoupí do dějin tím, že změnil bezpečnostní realitu v Evropě k lepšímu, budou to Ukrajinci. No přiznám se vám, že lepší hlášku, než je tahleta, jsem v životě neslyšel“.
  • „Ale víte,milostpane, co je na téhle věci asi nejhorší. Že ve Vilniusu se takovýmto hláškám, jak vy říkáte, nejspíš nikdo nesmál. A že se jim možná i tleskalo“.
„Bohužel. Ale to už jaksi patří ke světu, ve kterém žijeme. Ještě štěstí, že do náší party u Kalicha ještě nepronikl. Ale já už letím, jinak mě trest za nedochvilnost nemine.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 59%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif