Man: „Tak Jefim Fištejn to řekl na plnou hubu, paní Müllerová“

politika

„A cože měl říct, milostpane? Já jsem to jméno ještě neslyšela“.

Man: „Tak Jefim Fištejn to řekl na plnou hubu, paní Müllerová“
Lubomír Man
30. dubna 2023 - 10:30

„To se ani nedivím. Je to novinář, narozený v Kyjevě a teď piše u nás. Včera k večeru mluvil s nějakou moderátorkou na ČT24 o válce na Ukrajině a řeknu vám, že bylo co poslouchat“.
  • „Vy mě napínáte,pane Švejku.. A co tak světobornýho řekl?“
„S tím světoborným jste se, ženská, skoro trefila. Protože on snad jako první na světě řekl, a to, jak říkám na plnou hubu, o co Západu v Rusku vlastně jde. Víte, přesně jsem to nevěděl ani já, možná jsem něco tušil, ale on vám to ten Fištejn v tom studiu rozbalil tak, jako když na trhu nedopatřením kopnete do nůše s kuřaty a ta kuřata se vám rozběhnou po náměstí“.
  • „Já to žluté náměstí úplně vidím, milostpane, ale pořád ještě nevím, co to ten pan Fištejn vlastně řekl. A to bych si ráda poslechla“.
„Dobře, tak napněte uši. On řekl, že jediný možný výsledek války na Ukrajibě je ten, že Ukrajina nebo Západ nebo NATO – nebo všichni dohromdy - to už jak chcete - tu válku vyhraje, a ti tři vítězové pak přistoupí k jedinému možnému řešení, co dál s Ruskem. A to řešení že nemůže být jiné než fragmentace Ruska. A to na věčné časy“...
  • „A  co ta fragmentace, pane Švejku, jako má být?“



„Občas bylo venku líp než ve škole, že ano, paní Müllerová? Fragmentace znamená rozdrobení. A on ten Fištejn hned taky popsal, že se to Rusko bude drobit tak, že Rusko zmizí a na jeho místě vznikne řada států a státečků, které budou tak malé, že s nimi zbytek světa už nikdy nebude mít žádnou starost“.
  • „Ale to přece nejde,milostpane. Aby najednou zmizela tak velká země. A ruské nezůstalo nic.  Ani třeba okolí Moskvy?“
„Zřejmě se s tím takto počítá, paní Müllerová. A víte, nezdá se mi, že jde o blouznění českoukrajinského novináře. To by si pan Fištejn nedovolil. On, podle mě, dostal povolení promluvit v Česku, ale možná i ve světě, o západním řešení ruského problému jako první. A teď se čeká, jak na ně svět bude reagovat. A podle toho se politika Západu bude ještě v drobnostech, upravovat. Ale fragmentace zůstane jako základ. To je všechno. Ale já už musím letět. Jinak kumpáni U kalicha budou brblat“.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.) .



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif