Proč mlčí ministerstva defenzívy a zahraničí ke stržení sochy Koněva?

politika

Akci radních z pražské šestky, kteří pod rouškou tmy a s rouškami na obličejích rozhodli o stržení pomníku maršála Koněva skoro přesně měsíc před 75. výročím osvobození Československa, odsoudili zatím jen představitelé KSČM a SPD, ale co ostatní parlamentní strany a státní úřady?

Proč mlčí ministerstva defenzívy a zahraničí ke stržení sochy Koněva?
Selským rozumem
8. dubna 2020 - 08:30

Odsouzenihodný čin odsoudil prostřednictvím svého mluvčího  i prezident republiky Miloš Zeman, v nedávno uveřejněném komentáři se přidal i bývalý prezident Václav Klaus a dále jej odsoudila také řada osobností  stranicky těžko zařaditelných.

„V radě Městské části Praha 6 jsou zástupci TOP09, ODS, KDU-ČSL, Starostů a Zelených. Žádná ze stran se od svých zastupitelů nedistancovala, ale také se k nim ani nehlásí… S jedinou výjimkou současné předsedkyně TOP 09 Markéty Adamové Pekarové. Na rozdíl od zkušenějších a bystřejších nerozpoznala vhodnost mlčení.  Nezaznamenal jsem vyjádření ani vládních stran ANO a ČSSD. I to jim uškodí u vlastenecky smýšlejících členů. Mezi Piráty bych rozhodně vlastence nehledal," všiml si europoslanec Ivan David.

„Starosta Kolář nejapně vtipkoval, že socha Koněva musela být odstraněna, protože neměla roušku. Večer v České televize zmínil výhodnost karanténních opatření, která vyloučila demonstrace "prapodivných lidí z pravicové i levicové spodiny“. Svojí trapnou akcí doprovázenou arogancí a cynismem se starosta Kolář politicky střelil do vlastní nohy. Kromě toho přitáhl pozornost ke svým dalším podařeným aktivitám, například financování „lavičky Václava Havla“ složené z prkna a sudu v ceně 850 000 Kč," dodal Ivan David ve svém komentáři.

„Proč však ke stržení sochy Koněva mlčí ministerstva defenzívy a zahraničí," položil řečnickou otázku jeden ze čtenářů komentářů k trapné akci pražské šestky.


Nejsou to však jenom ministerstva obrany, zahraničních věcí, která mlčí, ale nemělo by něco málo prohlásit i ministerstvo kultury, neboť socha maršála Koněva není jen velký kus bronzu, ale také umělecké dílo, které bylo vystaveno veřejnosti na památkově chráněné zóně?


(ps, Prvnizpravy.cz, Novarepublika.cz, foto: koláž ps)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif