Štefec: Proč Petříček dal 45 milionů na podporu "vzbouřenců" v Bělorusku?

politika

Je mi srdečně jedno, jestli nechávají ústřední vlády Španělska, Francie, Běloruska, USA nebo Číny mydlit a zatýkat své občany a cizince, vyvolávající nepokoje a snažící se destabilizovat sociální, politickou a ekonomickou situaci v jejich zemích.

Štefec: Proč Petříček dal 45 milionů na podporu "vzbouřenců" v Bělorusku?
Jaroslav Štefec
17. srpna 2020 - 03:20

Pokud to považují za nezbytné pro udržení stability, je to jejich právo, vtělené zpravidla do konkrétních zákonů. Konec konců, právě proto si stát drží represivní orgány jako je policie, armáda a tak podobně, píše Jaroslav Štefec na svém facebooku.

V ČR si může kdokoliv roztrhat veřejně ústavu, prohlásit prezidenta republiky za ovata, nebo mu dokonce veřejně vyhrožovat vraždou, organizovat tažení na Hrad nebo čtvrtmilionové demonstrace proti vládě kvůli úplným pitomostem a ... nic! Žádné pendreky, žádné zatýkání, žádná armáda v ulicích.


Je to tím, že jsme až tak demokratický stát, tím, že vláda nemá "koule" na to, aby ukázala, že není jen onuce, nebo tím, že to považujeme za naprosté prkotiny? Nevím. Ať tak nebo tak, je to asi dobře. Přesto by mě zajímalo, jak šéf zamini Petříček hodlá vysvětlit fakt, že uvolnil 45 milionů na podporu "vzbouřenců" v suverénním Bělorusku, zatímco francouzské Žluté vesty, Katalánci ve Španělsku nebo hnutí BLM v USA přišly zkrátka, končí komentář Jaroslav Štefec.

(rp,prvnizpravy.cz,fb, foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif