Britská ministryně zahraničí byla tak trochu „nesoustředěná“

zprávy

Britská ministryně zahraničí Elizabeth Mary Trussová podle zdrojů během setkání se Sergejem Lavrovem „neuznala“ ruskou suverenitu nad Rostovskou a Voroněžskou oblastí.

Britská ministryně zahraničí byla tak trochu „nesoustředěná“
Elizabeth Mary Trussová a Sergej Lavrov
11. února 2022 - 04:20

Během diskuse o umístění ruských jednotek na jejich vlastním území se Lavrov zeptal svého britského protějšku, zda Londýn uznává ruskou suverenitu nad těmito regiony, na což Trussová odpověděla záporně.

„Velká Británie nikdy neuzná ruskou suverenitu nad těmito regiony," řekla diplomatka.

Do situace se vložila britská velvyslankyně v Ruské federaci Deborah Bronnertová, která šéfce britského ministerstva zahraničí řekla, že ve skutečnosti mluvíme o ruských regionech.

Vypadalo to, že Lavrov mluvil o části Ukrajiny,“ později vysvětlovala britská ministryně zahraničí svá slova o Rostovské a Voroněžské oblasti.



A aby toho nebylo málo ze strany britské ministryně zahraničí, tak tisková konference Sergeje Lavrova a britské ministryně zahraničí přinesla dvě senzace, píše na facebooku Maria Zacharová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí.

Zaprvé britská ministryně Liz Trussová nepopřela, že hackerská skupina „Anonymous“ zveřejnila originální dokumenty ministerstva zahraničí (více podrobností zde - https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1797015/#8), kde se mluví o rozsáhlém tajném financování ruských médií a nevládních organizací prostřednictvím britských diplomatických misí a struktur BBC a Thomson Reuters (britishfiles.com). Na relevantní dotaz médií návštěva z Albionu (dvakrát!) uvedla, že britská ambasáda jedná „v dobré víře“ a podporuje rozvoj rusko-britských vztahů v oblastech „kultury, matematiky a vědy“. ."

Zadruhé Slova „novičok“, „Skripal“ a „Navalnyj“ zněla obviňujícím způsobem nikoli od britské strany, ale od Sergeje Lavrova, který na těchto příkladech přivedl Anglosasy k čisté vodě. Britská strana se rozhodla nevšímat si těchto témat. Ale před pár lety Londýn útočil ve velkém měřítku s „trumfy pro chemické zbraně“, které Západ miloval. Ale stejně jako zkumavka Colina Powella se příběh ze Salisbury ukázal být prázdný. Nyní hrají na ukrajinského žolíka.

(rp,prvnizpravy.cz,rt,fb,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif