Cenzura Made in USA: Twitter zablokoval články ke skandálu Bidenových!

zprávy

Twitter zamezil přístup k publikacím New York Post o Hunterovi Bidenu, synovi demokratického kandidáta na prezidenta Joe Bidena.

Cenzura Made in USA: Twitter zablokoval články ke skandálu Bidenových!
Ilustrační foto
16. října 2020 - 10:10
A to kvůli skutečnosti, že prý zveřejňovaly obrázky obsahující soukromé informace, uvedla sociální síť ve svém prohlášení.

Na tento tah Twitteru ostře reagovala televize Fox News a obvinila firmu z „cenzury“ a omezení přístupu Američanů k informacím, aby se politici vyhnuli odhalením.

„Mimochodem, Bidenovo volební velitelství může příběh nazvat (o zkorumpovaných spojeních Huntera Bidena), cituji „zdiskreditovaný“, protože IT giganti se ho snaží zdiskreditovat,“ poukázal redaktor televize, která je známa příklonem k Trumpovi.

„Ani jeden reportér, který si tento příběh přečetl, dosud nedospěl k závěru: „Ano, toto si samozřejmě vymyslelo Rusko! Práce Putinových rukou!“ To je směšné. Takže ústředí Bidena používá IT obry k omluvě, že nebude reagovat. A IT giganti se samozřejmě snaží zabránit tomu, abyste se s těmito informacemi vůbec seznámili,“ konstatoval rozčíleně moderátor Fox News.

Předtím totiž Twitter a Facebook omezily přístup k publikaci New York Post o Hunterovi Bidenovi s odvoláním na potřebu kontroly faktů.


„Chceme poskytnout potřebnou jasnost ohledně kroků, které jsme podnikli u dvou článků New York Post, které byly dnes ráno tweetovány (ve středu). Obrázky v článcích obsahují soukromé a osobní informace, jako jsou e-mailové adresy a telefonní čísla, která porušují naše zásady,“ uvedl Twitter ve svém prohlášení.

„Jak jsme si dnes ráno všimli, obsah článků také aktuálně považujeme za porušení našich zásad týkajících se distribuce napadeného materiálu,“ citovala Twitter agentura RIA Novosti.

Případ bude mít dohru v americkém Senátu, přesněji u právního výboru horní komory, kam si pozvali  "na koberec" ředitele Twitteru k vyjasnění zablokování uživatelům v přístupu k materiálům New York Postu. Jak uvedl deník The Wall Steet Journal, nakonec to může mít pro sociální síť vážné důsledky.

Deník New York Post zveřejnil e-mail údajně Bidenu Jr. od Vadima Požarského, poradce vedení ukrajinské energetické společnosti Burisma, který mu děkuje za setkání s Bidenem starším. V dalším dopise Požarskij žádá Huntera Bidena, aby přemýšlel o tom, jak by mohl „využít svého vlivu“ a pomoci společnosti. Tato odhalení jsou v rozporu s tvrzeními Joe Bidena, že neměl nic společného s prací jeho syna ve firmě Burisma. Americký prezident Donald Trump v komentáři ke zveřejnění New York Post obvinil svého demokratického oponenta v nadcházejících volbách Joea Bidena ze lží a korupce.

Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif