Důstojníci NATO v Azovstolu zavražděni a znetvořeni Azovem?

zprávy

Existuje důvod, proč je tento článek nadepsán otázkou. Zatím neexistuje žádný jasný důkaz, že NATO a jeho loutka Zelenskij nařídili, aby důstojníci NATO, kteří řídili Ukronacistické síly v Azovstalu, byli zavražděni a jejich mrtvoly zohaveny, aby Rusové nemohli identifikovat ostatky.

Důstojníci NATO v Azovstolu zavražděni a znetvořeni Azovem?
Ilustrační foto
20. května 2022 - 06:20

Tak jistě, je to otázka...ale je to dobrá otázka. Muž, který se na to ptá, profesor mezinárodních vztahů Michael Brenner (University of Pittsburgh), je jedním z mála amerických akademiků, kteří jsou dostatečně odvážní, aby o takových věcech uvažovali, píše Kevin Barrett, redaktor Veterans Today.

Je důvod pochybovat, zda otázku účasti cizinců v bojích na Ukrajině zodpoví kapitulace v závodech AZOVSTAL. Jejich počty nejsou podstatné. Neměli žádný vliv na výsledek konfliktu. Pokud jsou takové osoby individuálními dobrovolníky, dokonce i otázka původu znamená málo. Pouze kdyby byly celé jednotky zorganizovány a odeslány západními mocnostmi, získaly by diplomatický rozměr důsledků, pokud jde o podmínky urovnání a budoucí politické jednání jak v rámci Ukrajiny, tak mezi Ruskem a Západem.

Další představitelnou okolností je situace, kdy vojenská přítomnost Západu vyžaduje poskytnutí týmů specializovaných poradců a/ nebo zkušených velitelů (možná oficiálně penzionovaných). Potvrzení jakékoli z těchto domněnek by bylo „živou vodou na mlýn“ Moskvy. Čím větší je počet pracovníků, jejich seniorita a čím vyšší je jejich postavení ve vojenských zařízeních NATO, tím větší je potenciální dopad.



Čím větší je vyhlídka na západní ostudu, tím menší je pravděpodobnost, že prosévání těch, kteří se nyní vzdávají, definitivně identifikuje jednotlivce nebo definitivní důkazy o jejich aktivitách. Jednoduchý důvod: ať už byl západní vojenský personál ukrytý v průmyslovém komplexu AZOVSTAL, je pravděpodobně nyní mrtvý. Zabiti brigádou Azov a dalšími přidruženými neonacistickými skupinami a zlikvidováni způsobem, který zajistí, že jejich těla nebude možné odhalit nebo identifikovat. motiv? Aby západní vlády odvrátily politické „náklady“, které by z toho vyplynuly, kdyby bylo zdokumentováno, že byly v konfliktu agresory – a aby nedošlo ke snížení slávy hrdinských obránců.

Ukrajinské vedení by uniklo této ostudě, protože jakákoli materiální podpora ze strany Západu byla oslavována a její zvýšení má vysokou prioritu. Negativní reakce veřejnosti přímo dotčené západní veřejnosti by však mohla oslabit podporu ukrajinské věci. Osud „zápaďáků“ v AZOVSTALu lze samozřejmě zatemnit tvrzením, že zemřeli v boji – objevily se další důkazy (např. zachycení elektronické komunikace), že byli v Mariupolu. Každopádně rozhodnutí odstranit nepohodlné západní „pomocníky“ by pravděpodobně přijali nemilosrdní fašističtí vůdci, kteří řídili věci v AZOVSTALu a bez ohledu na přání Zelenského.


Existuje šance, že by se Rusové mohli prohrabat troskami a hledat stopy, které by mohly prokázat přítomnost nějakého významného západního vojáka? Nepravděpodobné. Jakákoli mrtvola by měla mít smazány své identifikační znaky a Moskva nemá přístup k databázím DNA západních vojenských institucí. Kromě toho není jasné, že by ty sázky stály za to.

Je to všechno příliš cynické na to, aby to mělo nějakou věrohodnost? Přítomnost západních vojáků není vůbec nepředstavitelná. Ale jejich účelné zabíjení?

Nemůžeme odmítat ani tyto možnosti. Co víme, je, že banderisté, kteří kteří jsou od roku 2014  zastánci tvrdé linie Kyjeva, jsou všechno jiné než sentimentalisté – o nic víc než skupina Bidenů, kteří chladnokrevně používají Ukrajince jako potravu pro děla ve válce proti Putinovi.

(rp,prvnizpravy.cz,veteranstoday,foto:arch.)




43 - 9274490247 / 0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ6201000000439274490247 
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif