Hunter Biden: Miliony z Ukrajiny jsem utratil za drogy, pití a ženy

zprávy

Ve Spojených státech diskutují o pamětech syna prezidenta Joe Bidena, Huntera Bidena, kde mimo jiné připomíná svou skandální práci na Ukrajině ve společnosti  Burisma s platem 50.000 $ měsíčně a závislostí na alkoholu a drogách

Hunter Biden: Miliony z Ukrajiny jsem utratil za drogy, pití a ženy
Joe Biden a Hunter Biden
2. dubna 2021 - 11:04

Před prezentací 6. dubna zveřejnil Washington Post výňatky z knihy pod zvláštním názvem „Fine Deeds“ (Dobré skutky).

Případ „bidenské korupce“ na Ukrajině udržoval celou prezidentskou kampaň v napětí a málem stál Joe Biden jeho zvolení - byl obviněn z toho, že jako viceprezident postavil svého syna, který o energetice nic nevěděl, do zodpovědné pozice v ukrajinské ropné a plynárenské společnosti, a poté požadoval propuštění generálního prokurátora Šokina, který vyšetřoval případ Burisma.

A pokud před volbami demokratická média vyčistila všechny pochybné informace o Hunterovi Bidenovi, nyní jeho přiznání najednou vše potvrdilo.

Příjmení se stalo doporučením

Převážná část knihy je věnována Hunterovým osobním problémům, ale brání také svou obchodní kariéru, která byla během prezidentské kampaně jeho otce pošpiněna.

Biden Jr. připouští, že mu otcův politický vliv pomohl, ale tvrdí, že ani on, ani jeho otec neudělali nic nezákonného - zejména pokud jde o Burismu.

Toto prohlášení je v rozporu se závěrem výboru Senátu, který na podzim loňského roku zjistil, že Biden jako viceprezident se setkal s poradcem (lobbistou) v představenstvu Burisma Požarskim. Toto setkání bylo organizováno na naléhání Huntera Bidena a od toho závisela velikost jeho platu. Informace o tom se před volbami objevilo v notebooku Bidenova syna, který byl ponechán v opravě, kde byly také uloženy porno a videa z drogových party s jeho účastí (Biden to poté nevyvrátil ani nepotvrdil).



Hunter Biden byl zařazen mezi top manažery Burisma po dobu pěti let, od roku 2014 do roku 2019, a získal tam celkem 4 miliony dolarů. Což podle vlastního přiznání ve svých pamětech utratil za alkohol, drogy a ženy.  
„Není pochyb o tom, že mé příjmení sloužilo jako druh doporučení,“ píše v knize, když byl povolán do správní rady Burisma, „ vždy jsem se snažil tvrdě pracovat, aby mé úspěchy hovořily samy za sebe a ne díky vlivu otce . “

Mimochodem, Trump se také vyjádřil k tématu „protekce“ a ujistil se, že jeho děti nemohou být na něčem takovém být chyceny.

„Říkám ti, Bidenova rodina je zkorumpovaná. Měli by je uvrhnout do vězení. Zavřít Bidenovi. Zavřít Hillarovy. Dokážete si představit, že moje děti dělají to, co dělá tenhle chlápek Hunter? zločinecká skupina,“  řekl Trump v předvečer voleb ve svém projevu k příznivcům v Georgii.


Bidenův syn se ve svých pamětech opakovaně snaží ospravedlnit své působení na Ukrajině.

„Neudělal jsem nic neetického a nikdy jsem nebyl obviněn z žádného trestného činu. V současné situaci se domnívám, že nezáleží na tom, zda jsem toto místo zaujal nebo ne. Byl bych stejně napaden,“ napsal.

Zároveň se Biden rozhodl nezmiňovat o probíhajícím vyšetřování jeho daňových případů na ministerstvu spravedlnosti. Federální prokurátoři v současnosti vyšetřují, zda podle ověřených zdrojů neskrýval své příjmy z Číny.

Hunter Biden také píše, že kdyby měl znovu na výběr, nepřijal by místo v představenstvu ukrajinské plynárenské společnosti.  



Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif