K současným námořním operacím v Černém moři

zprávy

Existuje mnoho spekulací o současných operacích USA/NATO v oblasti Černého moře.

K současným námořním operacím v Černém moři
Ilustrační foto
15. listopadu 2021 - 06:20

Pokud sečteme všechny síly USA+NATO zapojené do této operace, zdaleka nedosahují toho, co by bylo potřebné pro útok na Rusko. Z čistě vojenského hlediska jde tedy pouze o divadlo, nikoli o skutečnou hrozbu pro Rusko, píše autor článku na webu The Saker.

To vědí jak Rusové, tak američtí velitelé.

Zamýšleným publikem je ukrajinské obyvatelstvo, kterému je zaslána tato „zpráva“: „Jsme tady, jsme neporazitelní,  a pokud se náhodou dostanete do otevřeného konfliktu s Ruskem, ochráníme vás“ . Samozřejmě, že takový závazek není učiněn formálně, pouze implicitně. Toto je přesné opakování toho, co se stalo v 08.08.08 (Válka v Jižní Osetii).

Ve stejné době, hysterické válečné štvaní v médiích Ukrajiny je úplně mimo, tito lidé nyní vážně uvažují nejen o „osvobození“ Donbasu, někteří dokonce chtějí některé „osvobodit“. ruské území. Tito idioti se ve skutečnosti velmi těší na válku proti Rusku!

Dále musíme mít vždy na paměti následující zásadní fakt: USA nemají na to, aby zaútočily na Rusko. Čistě konvenčním (nejaderným) vyjádřením, USA+NATO nemají v Evropě počet potřebný k provedení jakéhokoli poloúspěšného útoku proti Rusku. Pokud například jakýkoli americký torpédoborec vypustí své (staré a pomalé) Tomahawky směrem k Rusku nebo ruským silám, bude tento start okamžitě detekován a hypersonické střely (nebo případně podvodní torpéda) se dostanou k americkým lodím ještě dříve, než se Tomahawky kamkoli dostanou. To platí zejména pro Krym, kde Rusko rozmístilo velmi moderní a integrovaný systém protivzdušné obrany schopný odpálit mnohem více raket, než mohou odpálit US lodě, pokud by USA chtěly skutečně zaútočit na Rusko, ale  Američané nejsou hloupí, vědí to a takovou situaci vůbec nepotřebují.

Proč by Rusové někdy cítili potřebu potápět lodě, které nepředstavují žádné vojenské nebezpečí a které mohou vždy zničit během několika minut?

Stejně tak lidé z Pentagonu vědí, že i kdyby zahájili masivní útok na Rusko, zejména jaderný, USA by přestaly existovat během několika hodin.

Opět to vědí jak Rusové, tak Američané.

A opět, zamýšleným publikem jsou bezradní Ukrajinci, kteří se nyní připravují na „drtivé vítězství nad Ruskem“.

To je důvod, proč nevidím žádné okolnosti, za kterých by USA úmyslně zaútočily na Rusko (ačkoli chyba nebo rychlá eskalace je vždy možná), a proto vidím útok/provokaci Ukrajiny jako nevyhnutelnou (Ukronacisté v Kyjevě opravdu nemají co ztratit).

Na takovou situaci se připravuje i EU, která už dnes démonizuje Rusko ještě více než v posledních desetiletích. Pobaltské státy a Polsko jsou v režimu plné válečné hysterie, zvláště Poláci, kteří si uvědomují, že rozpoutat válku s Ruskem je v podstatě jejich poslední šance, jak zůstat relevantní pro skutečnou Evropu. A protože strýček Samuel vyvíjí tlak na Evropany, aby se zařadili, je opravdu jen velmi málo evropských politiků, kteří by se odvážili postavit proti současné verbální eskalaci proti Rusku (a Bělorusku).



A konečně, situace kolem Běloruska je skutečně velmi nebezpečná, protože jakékoli místní násilí by se mohlo rychle týkat běloruských i polských sil (spolu s několika jednotkami NATO). V takovém případě by dospělí v místnosti (Rusko a USA) museli velmi rychle zasáhnout, aby situaci zvládli a deeskalovali. Protože nevěřím, že USA chtějí válku s Ruskem, myslím si, že přesně to by obě strany udělaly.

Kam tedy míříme? Podle mého názoru směrem ke zdrcujícímu ruskému vojenskému vítězství nad tím, co na ně Ukrajinci připravují, následovanému neméně zdrcujícím politickým vítězstvím USA nad EU a Ruskem. Ukrajinci budou využiti jako kanonenfutr a opět přijdou o nějaké území (tím se zbaví populace, která je nenávidí a která Ukronacisty nikdy nebude volit). EU se bude muset postavit za strýce Samuela a vládnoucí třídy Impéria konečně dosáhnou toho, co celou dobu chtěly: velmi napjaté konfrontace s Ruskem, kterou pak využijí k tomu, aby udrželi Evropany milé a podřízené. To je také poslední možnost, kterou má Empire k dispozici, jak vypnout NS2.

Putin oznámil, že nenařídí žádná speciální ruská vojenská cvičení v Černém moři (což navrhlo MO). Udělal to ze dvou velmi dobrých důvodů, jeden oficiální ne tolik:
  • Oficiální důvod: my jsme ti dobří, takže co nejvíce deeskalujeme
  • Skutečný důvod: nejsou vůbec potřeba žádné manévry, každá loď/letadlo USA/NATO je již sledováno a Rusové je mohou potopit (nebo je sestřelit) ze své aktuální pozice a stavu pohotovosti.

Kromě toho jsou americké lodě již ve stínu raketového křižníku Moskva a fregaty Admiral Essen spolu s několika vyspělými dieselelektrickými víceúčelovými ponorkami.

Kreml velmi tvrdě pracuje na tom, aby se to všechno snažilo deeskalovat, ale na tango jsou potřeba dva. Strana, která z toho všeho může nejvíce ztratit, by byla EU, ale řídí ji poddajní a nekompetentní politici, kteří nemají pochopení, vizi a páteř.

Pokud jde o obyvatele Ukrajiny, kteří skutečně ztratí více než kdokoli jiný, neprokázali téměř žádnou schopnost bojovat s nacisty u moci. Pokud něco, tak válečný stav by pro nacisty byl výhodný pro vypořádání se s jakoukoli opozicí.

Naděje umírá poslední a možná, že některé zákulisní diskuse mezi USA a Ruskem dokážou rozptýlit současnou patovou situaci, ale tady moc naděje nemám. Alespoň víme, že USA a Rusko spolu mluví na nejvyšších úrovních, což je z definice lepší než válka.

V minulosti jsme byli na pokraji války,  překročíme hranici tentokrát?

(rp,prvnizpravy.cz,thesaker,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif