Němečtí Zelení: Proč USA zasahují do našich obchodů?

zprávy

V Německu člen frakce Sojuz-90 / Zelení, která je  proti realizaci projektu Nord Stream 2, kritizoval naopak nové sankce USA proti plynovodu.

Němečtí Zelení: Proč USA zasahují do našich obchodů?
Omid Nuripur, německý poslanec
24. listopadu 2021 - 09:01

Sankce odsoudil představitel strany pro zahraniční politiku, člen zahraničního výboru a výboru pro obranu Bundestagu Omid Nuripur, píše DW .

„Nové sankce USA jsou také nepřijatelné pro odpůrce Nord Streamu 2... Jsme to my, zelení, kteří vždy bojovali s plynovodem, ale nemůžeme pochopit, o jaký druh přátelství usilují Spojené státy. A podle kterých jsou přátelé sankcionováni, pokud obchodují s třetími stranami... Plynovod byl a zůstává špatným německým rozhodnutím – nikoli americkým, “ řekl Omid Nuripur.

Washington se rozhodl zavést nové sankce proti společnostem spojených s plynovodem Nord Stream-2. Nová omezení se dotknou společnosti Transadria Ltd, která se podílela na výstavbě ropovodu a je propojena s Ruskem, její plavidlo Merlin bude uznáno jako majetek, který podléhá blokaci. Ministerstvo financí USA včera  zavedlo nové sankce proti Nord Stream 2 .


Německo pozastavuje certifikaci plynovodů

Dokončena byla stavba hlavního plynovodu z Ruska do Německa přes Baltské moře o délce 1234 kilometrů (2468 kilometrů po dvou liniích). Technicky je připraveno čerpat ruský zemní plyn do Evropy.

V polovině října pozastavila Federální agentura pro sítě (BNetzA) v Bonnu nezbytné certifikační řízení pro plynovod, dokud nebude dokončeno vytvoření dceřiné společnosti Nord Stream 2 AG, která bude provozovat národní část plynovodu.

(rp,prvnizpravy.cz,dw,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif