Šéf ukrajinského parlamanentu nazval Hitlera „největším" demokratem!

zprávy

Předseda ukrajinské Nejvyšší rady Andrej Parubij ve vysílání televize ICTV označil Adolfa Hitlera za „největšího“ demokrata.

Šéf ukrajinského parlamanentu nazval Hitlera „největším" demokratem!
Anfrej Parubij, předseda ukrajinského parlamentu
5. září 2018 - 11:04

„Sám jsem velkým zastáncem přímé demokracie... Mimochodem, řeknu vám, že největší člověk, který praktikoval přímou demokracii, byl Adolf Aloizovič v 30. letech,“ řekl šéf ukrajinského parlamentu.

Politik dodal, že studoval přímou demokracii „na vědecké úrovni“, a vyzval nezapomenout na přínos führera v jejím vývoji.


V reakci na vystoupení Parubije oznámil ukrajinský poslanec Vadim Rabinovič, že na něj podal trestní známení za "propagaci fašismu". "Obracím se na všechna velvyslanectví evropských zemí, v první řadě na Německo, aby daly ocenění naší vlády a Parubije, a přerušili s nimi veškeré styky," zdůraznil poslanec.

Ukrajinští veřejní a političtí činitelé opakovaně učinili taková radikální prohlášení. Takže v dubnu poslankyně měststké rady Lvova Mariana Batjuková v sociálních sítích poblahopřála Hitlerovi k narozeninám, a v květnu ukrajinský konzul v Hamburku Vasilij Marušinec nazval fašismus „čestnou“ záležitostí a také představil svou verzi ukrajinské vlajky s hákovým křížem.

V této souvislosti je nestydaté, když se následně v západních médiích (a českých jakbysmet) neustále papouškuje, že ukrajinský ultranacionalismus a fašismus pomajdanovské elity je jakousí okrajovou záležitostí, že vítězí prozápadní duch demokracie s jejich „hodnotami“. A že varování před nárůstem fašistických a nacistických tendencí v zemi, je jen jakási ruská propaganda.

(kou, prvnizpravy.cz, ictv, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif