USA, Capiture of the Capitol - Vítězství Donalda Trumpa

zprávy

Na rozdíl od analýzy obsazení Kapitolu zprostředkované médii je Donald Trump velkým vítězem a vystupuje jako nejmocnější politik na Západě. Toto povstání otevírá cestu ostatním. Vstoupili jsme do éry populismu, kde se násilí vrací na scénu v politice.

USA, Capiture of the Capitol - Vítězství Donalda Trumpa
"Demonstrující" si prohlížejí Kapitol
8. ledna 2021 - 09:01

Po medializaci událostí ze 6. ledna 2021 jsem se rozhodl nabídnout moji analýzu se závěry diametrálně odlišnými od těch, které vám jsou sdělovány v médiích. Jen jsem chtěl v preambuli objasnit, že pro mě není pochyb o hodnotovém posouzení těchto událostí, jsem spokojený s pokusem vyvodit důsledky a politické ponaučení z informací, které jsou v současné době k dispozici, píše se v komentáři na francouzském AgoraVox.

Ve středu večer jsme prožili příběh, na který už nejsme zvyklí

Pohodlně jsme seděli v našich pohovkách na druhé straně Atlantiku a ohromení jsme objevili, co se nedá nazvat jinak než lidé ve zbrani, v hlavním městě první světové mocnosti, Washingtonu ve Spojených státech amerických a  ještě přesněji na místě, kde sídlí americká zákonodárná moc: Kapitol.

Pro všechny Francouze budou tyto obrazy okamžitě připomínat snímky Žlutých vest, těchto dalších lidí, kteří také vzali zbraně, před dvěma lety, 1. prosince 2018, aby slavně dobyli Vítězný oblouk na konec Champs Élysées, v obecném úžasu politické a mediální třídy.

Pokud tyto dvě události spojím, je to proto, že se mi jeví jako charakteristické pro novou politickou éru, do které vstupujeme, a že vyvolaly podobné reakce, konkrétně třídní unii mezi politickými a mediálními elitami.
Na rozdíl od krize Žlutých vest nás Donald Trump varoval.

Když byl zvolen v roce 2016, kdy měl být nanejvýš klaunem, už všechny překvapil vstupem do Bílého domu proti všem předpovědím - pamatujte, že podle předpovědí nikdy neslyšíte nic jiného než názor stejných politických a mediálních elit, kteří definují, co se očekává nebo co ne, co je překvapení nebo co ne - díky populistické kampani proti -elitám, které mu umožňují vyhrát hlasování populistických tříd, tedy těch, kteří ve Francii tvoří řady žlutých vest.

3. listopad 2020, kdy měl být politicky mrtvý, ten, kdo podle komentátorů kampaně v roce 2016 nikdy neměl mít politický život, zvládl Donald Trump neuvěřitelný volební boj nejen tím, že nebyl poražen původně předpokládaným rozdílem, ale překonal své skóre z roku 2016 a dosáhl druhého nejvyššího skóre v americké prezidentské historii se 74 miliony hlasů.

Znovu panoval obecný úžas, vidět ho tak nahoře - ale rychle zmizel, když ho viděli poraženého.

Od večera 3. listopadu 2020 Donald Trump oznamuje, že zpochybňuje výsledek voleb. Činí tak pomocí klíčového slova, slova, kolem kterého se vše krystalizuje, slova, které nahradí ty samé prezidentské volby a stane se skutečným problémem: tyto volby nám „ukradli“! Trump zachová tuto linii až do konce, a to navzdory neúspěchu všech podaných odvolání, navzdory mediálním a politickým tlakům, a to i v jeho vlastním táboře. Tyto volby vyhrál“.


V této souvislosti došlo k obsazení Kapitolu 6. ledna 2021.

Zatímco politické elity potvrdily vítězství Joe Bidena, jak je stanoveno v ústavě,  Donald Trump, zároveň přednesl projev nedaleko odtud, tento veřejný, otevřený a přístupný všem ze své podstaty, umožňující mu shromáždit desítky tisíc příznivců, a ve kterém nejenže vždy zpochybňoval vítězství jeho protivníka, ale tam, kde jeho právník Giuliani apeloval na zbraně („Pojďme soudit bojem“).

Trumpova řeč ve skutečnosti nebyla vyslyšena.

Dokonce bych řekl, že zpráva prošla, od listopadu bylo dost jasné na to, aby jí všichni porozuměli, aniž by ji Trump musel říci - nikdy nemusel říkat: „zvedni zbraně! "

Takto mířili příznivci, kteří přišli zejména kvůli volbě Joea Bidena 6. ledna, tedy mířili tomu zabránit, zamířili ke Kapitolu, kde měli místo toho to, co nechtěli přijmout: nechat jim ukrást volby - to, co jim řekl Trump, ať už je to pravda nebo ne.

Od listopadu se Trump neuspokojil s vypovězením voleb, tj. S vypovězením údajného podvodu, ale tím, že sám označil volby jako „krádež“, zvolením tohoto slova v neuvěřitelná jemnost, kterou může vnímat pouze nevědomí, a která uniká vědomí, byla Trumpova podprahová zpráva: pokud ukradli volby, pokud vám je ukradli, nenechte to projít, a dokonce, pokud můžete, jděte a vezměte si je zpět!

Skvělý nápad: co vám je ukradeno, můžete si to vždy vzít zpět.
Je to jen otázka vůle.
Musíš to chtít, opravdu chtít najít to, co ti bylo ukradeno, chtít to vzít zpět.

Protože to, co ukradli, byly volby, aby jim to vzali zpět, museli obsadit samotné místo, kde došlo ke krádeži: Kapitol.

To je důvod, proč Trumpovi příznivci obsadili Kapitol, vzdorovali bezpečnostním silám a ještě před nimi psychologické překážce symbolické síle místa.

Důsledkem je, že obsazení Kapitolu nebylo násilné, to nemohlo být, protože vzít zpět, co vám bylo ukradeno, není násilným činem. Proto byli příznivci Trumpa lehce vyzbrojeni, a pokud ano, nepoužili je, protože si prostě přišli vyzvednout co jim ukradli. To je stejný důvod, proč nejen demonstranti nebyli násilníci vůči policejním silám, které střežily Kapitol, a že raději ustoupili bez násilí, než aby si za každou cenu udrželi své postavení střelbou. v davu, ale také to, že jakmile se dostali dovnitř, tito nebezpeční buřiči, jak píšou média  ani nerozbili židli

Skončilo to tedy klidně, díky zásahu Národní gardy, kterého si člověk může klást otázku, proč k němu došlo, protože ani nepotřeboval použít sílu, jako by uživatelé veřejné služby byli jednoduše požádáni, aby spěchali k odchodu, protože se služba zavírala.

Pojďme k analýze a první analýzou, kterou je třeba provést, je kritika analýzy události, kterou provedli novináři a politici.

Prvním bodem, který zasáhl všechny diváky, byla jednomyslnost odsouzení události,  tj. Jako první manipulace, k odsouzení události. událost sama o sobě, aniž bychom věděli, o čem mluvíme, za co je třeba událost odsoudit.

Oficiálně je třeba při tomto obsazení Kapitolu odsoudit použití násilí.



Nepostradatelná Laurence Haïmová, francouzsko-americká novinářka, poté, co nás upozornila, že přichází na scénu, a ujistila nás tak, že situace byla opět pod kontrolou její pouhou přítomností, se vzdala popisu nenávistného davu, který podle nich tvoří „polovojenské jednotky“ , ultraviolentní, samozřejmě, že nám zcela nejednoznačně slibují, že budeme svědky událostí extrémního násilí, kdy se tyto události měly jak již odehrály, tak i budou odehrávat.

Od té doby stále čekáme na zprávy o násilných činech, dokonce o barbarství, tak slíbené.

Vypadá to  jako falešné zprávy.

A přesto všechna média, americká i francouzská, celá politická třída, americká i francouzská, tuto událost všeobecně odsuzují, protože to bylo násilí. I Jean-Luc Mélenchon měl slova univerzálního míru a ujistil všechny americké senátory o jeho podpoře, dokonce i ty, kterým obvykle říkají imperialisté. Nepochybně to bylo nesnesitelné násilí na obrazech muže v kravské masce uprostřed amerického Kongresu..

Násilí, odsouzení pak padlo na Donalda Trumpa - ale tady komedie odporu začala naznačovat, že nemusí být zcela upřímná ohledně svých skutečných motivů.

Protože, pokud chcete pochopit, co události ze 6. ledna 2021 znamenají mimo novinářskou kouřovou clonu, musíte vnímat slova, tónem hlasu, zvolenými vzorci směs strachu a fascinace, kterou v nich vyvolává Donald Trump, to znamená pro tuto osobu, která je považována za odpovědnou za tuto událost, považována za zavrženíhodnou.

Podstata současné mediální a politické manipulace spočívá v tom, aby lidé tomu věřili: obsazení  Kapitolu jako logický důsledek odmítnutí Donalda Trumpa uznat svou porážku od 3. listopadu 2020 je jeho posledním neúspěchem, to znamená - jeho politicá smrt.

Není to tak.


Média se již pokusila nás přesvědčit, že Donald Trump je nejnenáviděnějším mužem v Americe během kampaně v roce 2020, což je díky průzkumům veřejného mínění nepravdivé; dnes se snaží přesvědčit, že zemřel politicky kvůli této události, kvůli svým příznivcům, kvůli obsazení Kapitolu.

Média a část populace rozhodně Trumpa nenávidí - někdy z velmi dobrých důvodů, jako je strach z politického násilí -, ale to není nic nového. Celá komedie navíc spočívá v tom, aby lidé věřili, že ti, kdo ho dnes pomlouvají, ho včera milovali, že to, co se stalo, je přimělo změnit názor.

Z tohoto pohledu by obsazení Kapitolu nemělo být srovnáváno s pokusem o fašistických puč v únoru 1934, který byl násilný a byl také násilně potlačován, ale 21. dubna 2002, kdy Jean- Marie Le Penová dorazila do druhého kola francouzských prezidentských voleb. I tam se stejná jednomyslnost v odsouzení náhle objevila tím, že se ozdobila vhodným názvem „republikánská fronta“. O dvacet let později nebyla tato fronta nikdy tak křehká a Národní fronta se jen rozrostla. Unanimismus proti Trumpovi tedy není v žádném případě ukázkou jeho politické smrti. Je to možná dokonce nejlepší důkaz opaku.

Pokud tato událost pouze potvrdí nenávist k Trumpovi ze strany médií, pak tato událost není další ranou této sirné postavy, kterou je Trump.

Je to mistrovská rána.

Žádný jiný politik na Západě nemá takovou moc, takovou autoritu. Trumpovi příznivci dnes večer prokázali, že jsou připraveni ho následovat až do konce, že jsou potenciálně připraveni za něj zemřít. Je to neslýchané!

Nejde tedy o porážku, ale o ukázku síly.

Jeden detail to odhaluje: média důrazně trvala na tom, že během událostí museli být senátoři a všichni úředníci ukryti, aby pokračovali ve volbě Joea Bidena, do bezpečí.

Jinými slovy, měli fyzický strach z útoku, nebo dokonce ze zabití.

Americká politická třída se ocitla se zbraní u hlavy. A na konci zbraně byli lidé.

Toto je politická událost 6. ledna 2021.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif