Vladimir Putin: Nepotřebujeme takový energetický přechod jako v Evropě

zprávy

Rusko musí přejít na ekologičtější zdroje energie hladším a vyváženějším způsobem, než to dělá Evropa. Na setkání s členy vlády to uvedl ruský prezident Vladimir Putin.

Vladimir Putin: Nepotřebujeme takový energetický přechod jako v Evropě
Vladimir Putin, ruský prezident
6. října 2021 - 06:20

„Vidíte, co se děje v Evropě: Na trzích panuje hysterie a velký zmatek. Proč? Protože to nikdo nebere vážně, někdo spekuluje o problémech změny klimatu, někdo něco podcení, někdo začne omezovat investice v těžebním průmyslu. Přechod by měl být plynulý. A naše země musí využít každou příležitost se takových chyb vyvarovat, “řekl během setkání Vladimir Putin.

Prezident Ruska poznamenal, že už je jasné, k čemu vedou určitá nevyvážená rozhodnutí a nevyrovnaný vývoj.


Ruský prezident se proto domnívá, že Rusko nepotřebuje slepě zavádět standardní schémata snižování emisí. „Chtěl bych věnovat zvláštní pozornost způsobům, jak snížit objem ... skleníkových plynů."

Zde je mnoho možností. Nepotřebujeme slepě implementovat standardní schémata. Potřebujeme ty, jejichž kumulativní ekonomický efekt pro každou sníženou tunu emisí bude nejvýznamnější, “ ekl členům vlády Vladimir Putin.

Podle prezidenta musí Rusko aktivně rozvíjet již existující potenciál a využívat konkurenční výhody.

„Podíl energie z jaderných elektráren, vodních elektráren, větrných a solárních elektráren v naší zemi přesahuje 37%a takové konkurenční technologické výhody musí být samozřejmě použity ke zvýšení tempa realizace projektů v jaderné energetice , aktivně rozvíjet malé vodní elektrárny, nyní se ve světě aktivně diskutuje o možnosti odlivu a toku a my máme na čem pracovat, máme absolutně konkurenční výhody, “shrnul ruský prezident.

(rp,prvnizpravy.cz.eadaily,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?