Proč jsou profesionální politici hrozbou demokracie?

byznys

George Soros je příkladem rostoucí síly miliardářů. Bez jejich zasahování téměř nic nefunguje – vládní úkoly přebírají sami, aniž by byli jakkoli legitimováni.

Proč jsou profesionální politici hrozbou demokracie?
Bundestag
24. února 2023 - 10:30

Elita často používá své peníze k účelům, o kterých by se mělo rozhodovat demokraticky. Bez ohledu na to se peníze nepoužívají pouze k vytváření názorů, ale také k vytváření reality. Například George Soros a jeho Open Society Foundations jsou dvacetkrát uvedeni jako dárci v lobby rejstříku německého Bundestagu. Od Nature Conservation Germany e.V. (BUND) po Society for Freedom Rights e.V. (GFF)

Mezi jeho další oblasti politiky patří politika rozmanitosti, genderová politika, lidská práva, migrace, klima, pracovní podmínky, participace, základní bezpečnost a neziskové organizace.


Mandát Gatese, Sorose a spol. jsou jejich miliardy dolarů. Často toho dosáhli tím, že využili daňové ráje a slabá místa v komunitách. Poté se díky velkým bankám a armádám právníků promění ve filantropy. Tito miliardáři, spojení pod umělým termínem filantropové, dělají politiku.

Bill Gates je například významným sponzorem WHO, což má příznivý vliv na jeho podíly v sektoru očkování a přinejmenším financuje německá trpící média. Kromě aktivit v německém Bundestagu a celých USA Georg Soros úspěšně používá spoustu peněz ve volebních kampaních. Takové jednání podkopává demokracii.



Když 42 miliardářů vlastní více než polovinu „světového bohatství“, nemusíte být komunistou, abyste to považovali za velmi znepokojivé. Každý jednotlivec má právo utratit jakoukoli částku peněz, kterou musí rozdělit. Jedním z problémů je, že obscénně velké jmění umožněné globalizací a zranitelností komunity by nemělo existovat. Dalším je neznalost občanů. Stále více lidí přenechává převzetí odpovědnosti stále méně kvalifikovaným lidem. Celá věc se odehrává léta za potlesku médií. V takovém klimatu intelektuálního úpadku demokratických struktur se lidé jako Soros a Gates mohou svými prostředky lehce vše  ovlivňovat,  protože parlamenty tomu nebrání. Jen proto může být George Soros a jeho Open Society Foundations dvacetkrát uvedeni jako dárci v lobby rejstříku německého Bundestagu.

To znamená, že profesionální politici nakonec představují hrozbu pro demokracii, neboť pracují podle pokynů „kapitálu“.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif