Babiš si stojí za svým. Nařčení z Hradu kategoricky odmítá

politika

Plány vlády na zvyšování odchodu do důchodu zapříčinily rozkol mezi prezidentskou kanceláří a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Ten tvrdí, že žádná dohoda z jeho strany nepadla a ANO se zvyšováním věku odchodu nesouhlasí.

Babiš si stojí za svým. Nařčení z Hradu kategoricky odmítá
Andrej Babiš, šéf hnutí ANO
5. dubna 2024 - 07:03

Nesouhlas ze strany Pražského hradu vyvolalo vyjádření Andreje Babiše (ANO). Ve videu na facebooku totiž popřel, že by hnutí ANO souhlasilo se zvyšováním odchodu do důchodu. Na tom se přitom měli zástupci hnutí dohodnout při jednání na Hradě minulý týden. Alespoň tak tvrdí prezidentská kancelář.

Expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš to ale kategoricky odmítá.

„Hnutí ANO v minulosti nikdy nesouhlasilo se zvyšováním věku odchodu do důchodu a nikdy nebude," řekl Babiš ve videu. Podle něj domnělá dohoda má být výsledkem nedorozumění. S jeho tvrzením ale zase nesouhlasí kancelář prezidenta.



„Považujeme za zásadní sdělit, že u stolu spolu s Alenou Schillerovou a Karlem Havlíčkem (oba ANO) bylo celkem 15 lidí, kteří obsah jednání slyšeli," uvedla ve středu kancelář prezidenta.

„Všechno, co následně padlo na tiskové konferenci, bylo s účastníky na jednání dohodnuto a odsouhlaseno," pokračovala kancelář prezidenta ve svém vyjdáření.

„Shodli jsme se i na tom, že věk odchodu do důchodu se bude muset v budoucnosti zvyšovat," uvedl po jednání minulý týden prezident Petr Pavel. "Prezident si za svými výroky stojí," doplnila ještě hradní kancelář.

Psali jsme:

Vládní zástupci jednali s opozicí a prezidentem o důchodové reformě minulý čtvrtek. Jednání se zúčastnil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) i zmínění Havlíček a Schillerová. Debata by měla pokračovat koncem dubna.

(jk, prvnizpravy, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif