Bezchybný zásah policie? Má to trhliny, tvrdé Leinert

politika

Ondřej Leinert, který je komentátorem Hospodářských novin, si nemyslí, že zásah policie po masakru na Filosofické fakultě v Praze byl bezchybný, jak uvádí kupříkladu ministr vnitra a šéf hnutí STAN Vít Rakušan.

Bezchybný zásah policie? Má to trhliny, tvrdé Leinert
Ondřej Leinert, komentátor HN
13. ledna 2024 - 06:05

Ačkoli policie i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) zásah na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy chválí, bezchybný prý nebyl. Ve vysílání CNN Prima News to prohlásil komentátor Hospodářských novin Ondřej Leinert. 

„Verze, že to bylo v podstatě bez chyby, dostala trhliny už krátce po tragédii,“ řekl Leinert s tím, že policie údajně odmítla kontaktovat vedení fakulty.

Na místě podle všeho vázla především komunikace, jak v prohlášení uvedla i Univerzita Karlova, jejíž představitelé se dvakrát pokoušeli spojit s policisty. A ti to odmítli.



„Údajně tam byl přezíravý postoj někoho ‚na drátě‘, když hlásili střelbu,“ řekl dále Leinert, který rovněž upozornil na rétoriku ministra vnitra a předsedy hnutí STAN Víta Rakušana a policejního prezidenta Vondráška. 

„Neustále opakují, jak tam policie byla za čtyři minuty, jak byl zásah rychlý,“ podotkl Leinert s tím, že to je nejspíše pravda, ale podle něj je třeba se dívat i na to, co se dělo před zásahem. 

Psali jsme:

„Před tou samotnou hrozbou události tam jsou stále pochyby, které vrhají dost nepříjemné světlo,“ doplnil komentátor Hospodářských novin Ondřej Leinert.

(jar, foto: repro: cnn prima)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif