Česko proti vladě! Den D je tu, burcuje Rajchl

politika

Česko proti vládě – nastal den „D“. To je poselství advokáta a předsedy strany PRO Jindřicha Rajchla, který se ve svém včerejším vysílání opět věnoval důvodům, proč dnes nezůstat doma a zúčastnit se dnešní demonstrace na Václavském náměstí v Praze.

Česko proti vladě! Den D je tu, burcuje Rajchl
Jindřich Rajchl (PRO)
16. září 2023 - 11:54

Jen necelých několik hodin zbývá do další demonstrace na Václavském náměstí v Praze. A předseda PRO Jindřich Rajchl ještě jednou burcuje všechny občany, aby se přestali bát vyjádřit veřejně svůj názor a přišili dát vládě jasně najevo svůj nesouhlas s tím, kam se naše země pod její taktovkou ubírá. A také znovu zopakoval, proti čemu se dnes demonstruje. 

„Proti tomu, co vláda dělá České republice. Dle ekonomických ukazatelů je ČR nejhorší zemí Evropy. Máme dvojnásobně rychlejší pokles reálné mzdy než jakákoliv země v Evropě. Protestujeme také proti válečnému řinčení paní Černochové, protože pro mě výrok ve stylu, že ‚se musíme připravit na dlouhodobý a možná i jaderný konflikt s Ruskem‘, je to nejhorší, co tady kdy politik řekl. V žádném případě se nemůžeme na takový konflikt připravovat – my musíme udělat všechno pro to, abychom mu předešli,“ prohlásil Rajchl s tím, že úspěch by byl, kdyby přišlo víc lidí než v březnu a v dubnu, kdy byl Václavák plný až po koleje, po Vodičkovu ulici. 


„Věřím, že tentokrát to bude ještě plnější a já osobně bych byl absolutně spokojený, kdyby byl Václavák plný až dolů na Můstek,“ poznamenal k účasti Rajchl a dodal, že cílem je probudit další a další lidi, aby sebrali tu odvahu a šli se postavit za Českou republiku. 

„Klíčové pro nás je, aby účast byla co nejvyšší, aby se nemohl pan Rakušan a pan Fiala vymlouvat na to, že je to pár nespokojených občanů a nějaké proruské síly a všechny ty jeho hlouposti, které o nás říkali. Takže podle reakcí, které mám od lidí, bude hodně plno,“ řekl Rajchl. 

Psali jsme:

„Autobusy jsou plné, přidávaly se autobusy, z některých vzdálenějších krajů od Prahy jsme je organizovali, takže víme, že jsou naprosto plné, lidé nemohli ani sehnat lístky do vlaků, do autobusů, myslím, že ta účast z toho, co cítím, bude ještě vyšší než v březnu a v dubnu,“ dodal předseda PRO Rajchl. 


Na dnešní demonstraci Česko proti vládě promluví například senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, poslanec za SPD Jaroslav Foldyna, bývalá senátorka Alena Dernerová, odborář Bohumír Dufek či známý bloger Daniel Sterzik alias Vidlák.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?