Danuše v nesnázích! Promluvila a teď ji zachraňuje Farský

politika

Zatímco Jan Farský (STAN) obhajuje kandidaturu Danuše Nerudové do Evropského parlamentu, kritici se ostře vymezují a Nerudová to schytává ze všech stran.

Danuše v nesnázích! Promluvila a teď ji zachraňuje Farský
Danuše Nerudová
14. dubna 2024 - 06:05

Ve vyhrocené předvolební atmosféře se místopředseda hnutí STAN Jan Farský pustil do obrany neúspěšné prezidentské kandidátky Danuše Nerudové, která se uchází o místo v Evropském parlamentu. Před několika dny Nerudová doslova "zaperlila" v televizní superdebatě na CNN Prima NEWS když prohlásila, že u nás nejsou žádní migranti.

„Populistické strany akorát straší, žádní migranti tady nejsou," řekla lídryně hnutí STAN Nerudová.

Za svůj výrok schytala od ostatních lídrů velkou kritiku. Například lídr koalice SPD a Trikolory Petr Mach podotkl, že stačí vyjít před Evropský parlament, kde se debata koná, a člověk potká migranty. Podle něj jsou i místa, kam se normální člověk neodváží jít, kde je to líheň radikálního islamismu. Kritiku schytala Nerudová i od exhejtmana Michala Haška (PRO).

„Komunistický papaláš Vasil Biĺak měl údajně na svém výučním listu (byl vyučený krejčí) poznámku “nepouštět na saka”. Až dnes jsem si pustil ze záznamu bruselskou debatu části lídrů pro volby do EP. Neúspěšná prezidentská kandidátka prof.Nerudová (nezávislá za STAN) by měla mít s ohledem na výrok, že žádní migranti tady nejsou, napsáno všude ´nepouštět bez nápovědy do politických debat´", napsal ne svém facebooku advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO).



Farský to ale vidí jinak a na platformě X vyjádřil Nerudové podporu.

„Všichni ji napadají, protože se jí bojí. Danuše je velmi viditelná prezidentská kandidátka, špičková ekonomka a politička s obrovským drajvem," uvedl Jan Farský.

Farský také zdůraznil její akademické úspěchy a význam pro tým Starostů, načež poukázal na problémy u konkurenčního hnutí ANO, kde se prý současný evropský tým Andreje Babiše "rozpadl pod rukama".

Reakce na Farského tweet jsou však rozdělené. Kritici na platformě X Nerudovou ostře napadají, s výroky sahající od pochybností o její odbornosti v ekonomii až po obvinění z intelektuální nedostatečnosti. Někteří uživatelé vyjádřili obavy, že by její přítomnost v EP mohla negativně ovlivnit Českou republiku.

Psali jsme:

„Bojím se, že nás to hloupé stvoření bude zastupovat v EP," napsal jeden z kritiků, zatímco další uživatelé zpochybňují její dosavadní přínosy a kritizují její politický postoj jako příliš unifikovaný s EU.

Před nadcházejícími evropskými volbami se tak vyostřuje debata o tom, kdo by měl Českou republiku v Bruselu zastupovat. Jan Farský stojí pevně za svou kandidátkou, zatímco její oponenti na sociálních sítích nešetří ostrými slovy. Nakonec stejně ale rozhodnou občané svými hlasy ve volbách.

(dan, prvnizpravy, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif