Dvořák to pěkně schytal za slova o fašistickém Slovensku

politika

Kroky premiéra Petra Fialy (ODS) v reakci na odmítnutí Slovenska posílat Ukrajině další zbraně vyvolaly vlnu pobouření. "Olej do ohně" přilil i ministr Martin Dvořák. Je jsou na tom tedy v současné době vztahy mezi Čechy a Slováky?

Dvořák to pěkně schytal za slova o fašistickém Slovensku
Martin Dvořák, ministr
26. března 2024 - 06:05

Podle ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN) jsou i navzdory neshodám ohledně podpory Ukrajiny vztahy mezi Českem a Slovenskem nadále na velmi dobré úrovni.

„Dříve nebo později se k těm vysoce nadstandartním vztahům můžeme vrátit," řekl v pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct Dvořák, kde se také jednoznačně postavil za rozhodnutí Česka a naopak odsoudil kroky vlády Roberta Fica.

„Na druhou stranu společné zasedání vlády Slovenského štátu a Protektorátu Čechy a Morava by taky asi nikdo neočekával," dodal ještě Dvořák.



Reakce na Dvořákova slova na sebe nenechala dlouho čekat.

„Až pojedeme na Slovensko, tak se jménem České republiky omluvím za slova ministra pro zbytečné záležitosti (pardon - evropské záležitosti) Martina Dvořáka, jenž při obhajobě dětinského rozhodnutí o přerušeni konzultací se slovenskou vládou “s fašistickým Slovenskem jsme také nejednali”. Něco takového může z pusy vypustit skutečně jen naprostý politický negramot nebo ministr Fialovy vlády. I když teď mi dochází, že je to vlastně totéž.

P.S.: Pane Dvořáku, pokud Vám vadí jednat s fašistickou vládou, tak prosím vyzvěte premiéra Fialu, aby okamžitě ukončil jednání s vládou ukrajinskou. Tam by to totiž bylo zcela na místě," pozastavil se nad výroky ministra Dvořáka šéf strany PRO Jindřich Rajchl.

Psali jsme:

„Ministr Dvořák je ostudou nejen pro STAN, ale pro celou vládu ČR, ikdyž je vládou nejhorší v historii ČR i ČSR. Za svůj nehorázný výrok přirovnávající vládu ČR k protektorátní vládě a vládu SR k vladě válečného fašistického Slovenského štátu by se měl okamžitě omluvit jak Slovenské republice a jejím občanům, tak občanům České republiky. Dokud si “jen” zaměstnával rodinného příslušníka na Úřadě vlády a nechával platit soukromý web z veřejných peněz, byl trapným staňáckým papalášem. Dnes ovšem prokázal absolutní tupost a neznalost historie i diplomacie. Takový člověk nemá, byť v nejhorší české vládě, co pohledávat už ani den!" doplnil Rajchla na svém facebooku jeho stranický kolega Michal Hašek. 

(jar, prvnizpravy.cz, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif