Elfové jsou spolek udavačů a denunciantů, říká Zahradil

politika

Kybernetický aktivismus je na vzestupu, což v mnoha ohledech přepisuje dějiny a naši znalost konfliktů jako takových, prohlásila o dění v kyberprostoru v souvislosti s válkou na Ukrajině Adéla Klečková. A Jan Zahradil se zhrozil.

Elfové jsou spolek udavačů a denunciantů, říká Zahradil
Jan Zahradil (ODS)
21. února 2024 - 07:22

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) zareagoval na článek, který vyšel na serveru idnes.cz ohledně budoucnosti ruských kybernetických operací, se kterým vyhrála Adéla Klečková mezinárodní studentský výzkum vypsaný Allied Rapid Reaction Corps NATO a jako první Češka získala celoroční výzkumný grant od think-tanku German Marshall Fund.

Klečková se ve studii věnovala evropskému hnutí elfů, kteří bojují proti dezinformacím. „Chtěla jsem ukázat lidem, že jim někdo chrání záda,“ vysvětlila Klečková.

Čeští elfové vydali před časem speciální report informující o nejsilnějších narativech, které podle nich šíři ruská dezinformační mašinerie v naší společnosti. Klečková k tomu v rozhovoru pro iDnes.cz poznamenala, že to pořád stejná písnička, která spočívá ve snaze Ruska podlomit naše zakotvení na Západě a důvěru občanů v členství v EU a NATO.

„Před válkou bylo silným dezinformačním trendem i antivaxerství a covid, pak se to otočilo a přibyla snaha podlomit naši podporu Ukrajině," odpověděla Klečková. Po přečtení rozhovoru však přišlo nečekané zamyšlení a "doporučení" od europoslance Jana Zahradila (ODS).



„Tenhle rozhovor doporučuju. Další mladá aktivistka, “expertka na dezinformace”, plná touhy bojovat s “antievropskými” či “antizápadními” nebo jinak závadnými narativy. Samozřejmě za grant ze zahraničí, v tomto případě z German Marshall Fund.

Varuje před rozdělováním společnosti, přitom sama kope příkopy, které půjdou těžko zasypat. Z této obdoby ideologického tajemníka, kříženého s čekistou, s horoucím srdcem a jedinou povolenou pravdou na vlajce, mám opravdu podvědomý strach. Když se honba na pomyslného vnitřního nepřítele utrhne ze řetězu, nikdy to nekončí dobře.

Psali jsme:

Jako předkrm vybírám jednu vypečenou odpověď:

Otázka: “Pomáhají čeští elfové úřadům?”

Odpověď: “Známe případy, kdy čeští elfové spolupracovali se státními institucemi. Poskytují jim hlavně informace a data, na jejichž základě lze zahájit vyšetřování konkrétních trestných činů. Nebýt elfů, řada trestů za šíření poplašné zprávy, nenávisti nebo terorismus by nikdy nemusela padnout.”

Sice to víme, ale není na škodu mít takhle černé na bílém potvrzeno, že tzv. elfové jsou spolek udavačů a denunciantů," uzavřel svůj komentář ke článku zveřejněném na serveru iDnes.cz europoslanec Jan Zahradil.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif