Fiala jako Hácha? Jaroslav Foldyna si nebral servítky

politika

Jaroslav Foldyna (SPD) vyzval předsedu vlády k odstoupení, neboť má podezření, že jsou jeho politické kroky motivovány osobními ekonomickými zájmy, touhou po moci a navíc pod vlivem cizích mocností.

Fiala jako Hácha? Jaroslav Foldyna si nebral servítky
Jaroslav Foldyna (SPD)
8. ledna 2024 - 06:30

Foldyna ve svém komentáři použil porovnání českéo premiéra s protektorátním prezidentem Emilem Háchou, který podle něj sehrál roli obětního beránka. Jak píše Foldyna, premiér Fiala se po celou dobu své funkce snaží, aby dopady války, která se nás, stejně jako všechny předchozí, vůbec nemusela týkat, byly nejen co nejdrtivější, ale abychom se sami stali i jejím aktivním aktérem.

„Emil Hácha nastoupil do funkce v okamžiku, kdy naše zem byla našimi dosavadními spojenci (mimochodem, jde o stejné spojence, které máme dnes) předhozena Hitlerovu Německu k volnému nakládání, a z Československa se stal Protektorát. Emil Hácha se po celou dobu své funkce snažil ze všech svých sil, aby dopady této skutečností byly na národ co nejmenší, aby lidé zůstali jednotní, aby nezapomněli, kdo jsou. Emil Hácha se snažil, aby země, již reprezentoval, byla válkou, probíhající v podstatě po celé planetě, zasažena co možná nejméně. Emil Hácha, který byl po celou dobu výkonu své funkce pod nepředstavitelným tlakem okupantů, a to včetně jejich ozbrojených složek, se ze všech svých sil snažil, ochránit svůj národ a svoji zem před katastrofou, a na konci jeho prezidentování se obyvatelé Čech, Moravy a Slezska vydali po cestě ke svobodě. Sám Emil Hácha, jak už to v dějinách často bývá, posloužil v té době poválečným "válečníkům“ jako obětní beránek.



Petr Fiala nastoupil do funkce v okamžiku, kdy Česká republika byla vcelku svobodnou, suverénní a prosperující zemí. Petr Fiala se po celou dobu své funkce snaží, aby dopady jedné z mnoha válek na území bývalého SSSR – tedy války, která se nás, stejně jako všechny předchozí, vůbec nemusela týkat, byly nejen co nejdrtivější, ale abychom se sami stali jejím aktivním aktérem. Petr Fiala se po celou dobu své funkce snaží lidi štvát proti sobě, podniká veškeré kroky k likvidaci české národní identity, politické suverenity, i ekonomické prosperity. Petr Fiala převzal svobodnou, suverénní a prosperují zemi a aktivně pracuje na tom, aby z této země byl na konci jeho premiérování nesvobodný a zchudlý protektorát. Z tohoto důvodu mám pro pana Fialu následující výzvu.

Vážený pane premiére,
pokud jste byl, či stále jste, podobně jako byl prezident Hácha, cizími mocnostmi, korporacemi, či kýmkoli jiným, pod pohrůžkou nucen, činit politická rozhodnutí, které neodvratně vedou k naší národní zkáze, řekněte to. Řekněte nám veřejně, kdo, jak a k čemu Vás nutí a já Vám garantuji, že se za Vás nepostavím jenom já, že se za vás nepostaví jenom celá naše politická scéna, já Vám garantuji, že se za Vás v takovém případě postaví celý náš národ. Češi, Moravané a Slezané už mnohokrát prokázali, že si své svobody, státnosti a prosperity vysoce cení a že jsou si také dobře vědomi zodpovědnosti, kterou mají ke generacím svých předků i generacím svých potomků.

Psali jsme:

Vážený pane premiére,
pokud ovšem své politické kroky činíte pouze z důvodů tak nízkých a hanebných, jako jsou například jen Váš osobní ekonomický prospěch, anebo naplnění neovladatelné touhy po moci, či vysoké státní funkci, žádám Vás, abyste okamžitě odstoupil. Dřív, než bude pozdě," uzavřel svůj komentář na facebooku Jaroslav Foldyna.

(jar, prvnizprav.cz, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif