Fičák v zákulisí. Dámičky z ODS se pěkně rozjely

politika

Dámičky z ODS. I v takovém duchu se nesl 31. kongres strany. Politici ODS při sjezdu strany nenechali beze změn ani ostravskou sochu Věry Špinarové. Ze zesnulé zpěvačky učinili „delegátku“.

Fičák v zákulisí. Dámičky z ODS se pěkně rozjely
"Dámičky z ODS"
16. dubna 2024 - 06:05

31. kongres ODS v Ostravě přinesl ve vedení této nejsilnější koaliční strany minimální personální změny. Novou tváří v užším vedení se stala Eva Decroix, která nyní zastává post místopředsedkyně.

„Pokud jim dáme prostor, můžeme čerpat z jejich neuvěřitelné schopnosti posouvat věci dopředu a dívat se na věci z jiného úhlu. Jde především o jejich budoucnost! Chci přinést pohled advokátky, mediátorky, mámy, podnikatelky. Chci přinést pohled své generace! A proč to nezdůraznit. Chci přinést pohled ženy! Věřím, že ODS bude ženský hlas slušet,“ řekla nově zvolená místopředsedkyně ODS s tím„ že není žádná křehká květinka, která neustojí silné názory silné členské základny. 

„Mám odvahu, protože mi záleží na naší společné budoucnosti,“ dodala Decroix.



Na kongresu, který nebyl snad kromě zvolení Decroix ničím vyjímečným, se ale děly pozoruhodné věci v zákulisí. Nad "řáděním" občanských demokratek se pozastavila moderátorka Jana Bobošíková.

Političky se hromadně fotily s různými ceudulkami z fotokoutku, např, s nápisy „superwomen“ či „dámy z ODS“, ale i s více peprnými výrazy. Strana ODS totiž sdílela společnou fotku političek, kde cedulku s nápisem „superwomen“ jímá ve svých rukou členka výkonné rady ODS Alexandra Udženija, europoslankyně ODS Veronika Vrecionová zvolila nápis „na dámičku…“, Decroix „dámy z ODS“ a další členky za nimi drží cedulky ve tvaru kloboučků, ale také nápis „Jsem princezna, vole!“


Kromě fotografií političek, které o sobě na kongresu ODS prohlašovaly, že jsou „princezny“, pak v Ostravě došlo na chvilkové rozšíření delegátek i o sochu zesnulé zpěvačky Věry Špinarové. Právě socha Špinarové v Husově sadu v Ostravě se dočkala visačky, která ze zpěvačky učinila delegátku ODS.

(jar, prvnipravy.cz, screen: ods)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif