Hašek: Den před demonstrací se rozjela cenzura na plné obrátky

politika

Blíží se další masivní protest namířený proti pětikoaliční vládě Petra Fialy (ODS). Prostřednictvím zdravice by měl demonstraci podpořit i bývalý prezident České republiky Miloš Zeman. A cenzura se rozjela na plné obrátky.

Hašek: Den před demonstrací se rozjela cenzura na plné obrátky
Michal Hašek (PRO)
22. března 2024 - 14:07

Pětikoalčiní vláda se evidentně protestů bojí. Necelý den předtím, než to celé vypukne, se opět rozjela cenzura na plné obrátky. Oficiální youtubový kanál strany PRO byl odstraněn. Advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, který je součástí vedení strnay, k tomu napsal:

„Oficiální youtubový kanál strany PRO byl “odstraněn” 24 hodin před celonárodní demonstrací ZA ČESKOU REPUBLIKU na Václavském náměstí v Praze.

Je vidět, že zoufalství moci už dosahuje vrcholu. Kdo se bojí strany PRO, Jindřicha Rajchla a lidí z celé ČR zítra na Václaváku??? Zatím zablokovali youtube kanál, očekáváme, že to může zasáhnout i další komunikační prostředky. Nás ale neumlčí ani nezastaví.



Proto Vás znovu vyzýváme, přijďte zítra na Václavské náměstí, abychom od 14 hodin společně vládnoucí garnituře jejich slovy vyslali “jasný signál” - STOP Fialově vládě Pětidemolice, STOP cenzuře a plíživému omezování svobody a demokracie, STOP válečnému šílenství! Jde o budoucnost naši, našich dětí i naší země, nenechejme si ji ukrást!" napsal na svém facebooku Hašek.


Na smazání yoububového kanálu stany PRO a na cenzurní praktiky zareagoval také předseda strany PRO Jindřich Rajchl.

„Kdo se bojí Rajchla? Kdo se bojí pravdy? Youtube nám dnes, den před demonstrací, bez jakéhokoliv předchozího upozornění smazal celý náš kanál s veškerým naším obsahem. Současně smazal kanály mnoha dalším uživatelům, kteří moje videa sdíleli. A podle Víta Rakušana tady prý žádná cenzura není.

Všem novodobým cenzorům vzkazuji - stejně pravdu neumlčíte, a tak jako v historii vždy, i tentokrát prohrajete.

V 18.00 udělám poslední živý přenos před demonstrací a za 24 hodin se vidíme na Václaváku. Je totiž třeba tu lež, cenzuru a mediální manipulaci za každou cenu zastavit. Jde do tuhého. Přijďte promluvit, dokud ještě můžete. STOP Fialovi! STOP Rakušanovi! STOP cenzuře! STOP zatahování naší země do války!" okomentoval smazání youtubového kanálu strany PRO na svém facebooku Jindřich Rajchl.

Rajchl k účasti na zítřejší demonstraci vyzýval již dříve.

Psali jsme:

„Vláda ztratila mandát vládnout. Nevěří jí už ani 20 procent. Francouzská premiérka složila mandát, když měla 33procentní důvěru, jenže vláda Petra Fialy se snaží držet u koryta za každou cenu. Nevyřešíme to v Poslanecké sněmovně, protože kapři si sami rybník nevypustí. Nevyřeší to ani odbory, které mají starosti samy se sebou. Je potřeba to vyřešit občansky. V době, kdy je země devastována, si nemůžeme dovolit další dva roky této vlády, aby nezpůsobila další katastrofu. Proto zvu na Václavské náměstí každého občana, kterému není lhostejný osud naší země," vyzval všechny občany předseda strany PRO Jindřich Rajchl s tím, že není podstatné, kdo bude mluvit a co bude řečeno, ale kolik lidí dorazí.

Psali jsme:

„Žádám všechny občany, aby věnovali jeden den svého života České republice a přijeli podpořit svou zem a budoucnost. Cílem není jen demise, ale prosperující Česká republika. Vláda Petra Fialy je balvanem na této cestě, který když neodvalíme, nemůžeme udělat krok kupředu," dodal předseda PRO Rajchl.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif