Hašek sepsul Jurečku i Fialu. To si za rámeček nedají

politika

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vyjádřil k vánočnímu večírku svého resortu, který se odehrál v den tragické střelby na Filozofické fakultě. Adovokát Michal Hašek málem spadl ze židle.

Hašek sepsul Jurečku i Fialu. To si za rámeček nedají
Michal Hašek, advokát
4. ledna 2024 - 06:05

Marian Jurečka se včera vyjádřil k vánočnímu večírku, který se odehrál v den tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Svědci dokládají, že se na ministerstvu ještě o půlnoci tančilo. Šéf resortu včera sdělil redakci MF Dnes, že se omlouvá a je si vědom toho, že měl akci ukončit dřív.

„Uznávám, že jsem celou situaci mohl vyhodnotit rychleji, a kdybych měl informace v plném rozsahu dříve, akci bychom zrušili výrazně dřív. Omlouvám se, pokud naše vánoční setkání kohokoliv pobouřilo,“ prohlásil Jurečka.

Na jeho slova zareagoval na sociální síti Facebook advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

„Každý děláme chyby… Ovšem za ty chyby se platí, v politice dvojnásob. Sám o tom něco vím. Týden mlčet, dnes se tvářit, že do 19hodin osudného dne neměl pan vicepremiér přesnější zprávy, když média vše přenášela cca od 15.30 hodin dále online a informovala průběžně včetně tiskovky ministra vnitra a policejního prezidenta, to je opravdu na rezignaci. Dokonce si do těch médií pan vicepremiér ve svém vyjádření ještě rýpl, že přenášela i co neměla. Namísto pokory papalášské poučování.



Od šéfa KDU-ČSL bych čekal více. Když pan vicepremiér nechápe, kdy a proč je čas odejít, je na tahu premiér. Oba teď mohou vyslat občanům “jasný signál” o politické kultuře současné vlády. Stát se to za minulých vlád, nepochybuji, že oba dva by jako představitelé opozice hlasitě vyzývali premiéra i dotčeného člena vlády k okamžité rezignaci. A dotaz na závěr - bylo MPSV jediným resortem či ústředním úřadem, kde se ten osudný den konal vánoční večírek? Ptám se proto, aby se z toho nestal nechutný bulvární seriál," napsal na svém facebooku Hašek.

Během dne však prolomil mlčení premiér Petr Fiala (ODS), který se vyjádřil v tom smylsu, že je spokojený a že je rád, že se ministr Jurečka omluvil za večírek během střelby na Filosofické fakultě. Minitr Jurečka totiž vydal po několika dnech "vymlčování" prohlášení, že zhruba do sedmé hodiny neměl potuchy, co přesně se kolem něj odehrává, a věnoval se především zaměstnancům resortu, aby jim poděkoval za celoroční náročnou práci.

Psali jsme:

To už Hašek nevydržel a na svém facebookovém profilu napsal:
 
„Měli šanci zachovat se jako opravdoví politici “západního” střihu a “západní” politické kultury. Tak nic. Dno opět proraženo. Vyslali jasný signál. Papaláši mohou všechno, ikdyž zbytek republiky v šoku truchlí. Úplně nesmyslná věta premiéra o tom, jak by někdo postupoval “nyní” jinak než “v prosinci”. Proboha, už nikdy žádné “nyní”. Tak jim to ve volbách vrátíme. S rozběhem," doplnil po vyjádření premiéra Fialy ještě na svůj profil advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

(böhm, foto: repro: fb profil)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif