Jan Schneider: Nevzdělaní a/nebo arogantní?

politika

Předseda kanadské Dolní sněmovny Anthony Rota oznámil svou rezignaci poté, co uznal svou chybu, že přivedl 98letého ukrajinského Kanaďana Jaroslava Hunku do parlamentu při návštěvě ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Ottawě 22.září.

Jan Schneider: Nevzdělaní a/nebo arogantní?
Jan Schneider
27. září 2023 - 08:20

Hunka byl totiž za druhé světové války členem 14. divize Waffen Grenadier SS. V kanadské Dolní sněmovně se mu nicméně dostalo potlesku ve stoje, protože údajně nikdo nevěděl o jeho nacistické minulosti.

Pak se však ozvali ti, co mají svědomí a o nichž se dá říci, bez ohledu na to, zda "mají" vzdělání, že jsou skutečně vzdělaní.

Centrum Simona Wiesenthala pro studium holocaustu uvedlo, že divize "byla zodpovědná za masové vraždy nevinných civilistů s takovou mírou brutality a zloby, která je nepředstavitelná". Divize, která byla vytvořena v roce 1943, zahrnovala "ukrajinské ultranacionalistické ideology", kteří "snili o etnicky homogenním ukrajinském státě a podporovali myšlenku etnických čistek".

Dokonce i Witold Dzielski, polský velvyslanec v Kanadě, řekl, že Polsko je sice "nejlepším spojencem", kterého Ukrajina má, ale že "nikdy nebude souhlasit s přikrášlováním takových darebáků".


Částečným vysvětlením této skrumáže může být skutečnost, kterou uvádějí spolupracovníci Centra Simona Wiesenthala, že po druhé světové válce britská vláda přesídlila 5 tisíc Ukrajinců do Kanady, pouze jako údajné antikomunisty. Britové však tehdy kanadským úřadům zatajili, že mezi nimi byli i váleční zločinci a pachatelé zločinů proti lidskosti.

To však kanadským úřadům nezůstalo dlouho utajeno. Už před více jak čtyřiceti lety se lovec nacistů Simon Wiesenthal po první návštěvě Kanady odmítl do ní už kdykoliv vrátit, když zjistil, že v Kanadě nebyla politická vůle zabývat se problematikou nacistických válečných zločinců, kteří tam našli bezpečné útočiště.

O tom, jaká byla v tomto bodě situace ve Spojených státech, pojednává kniha Erika Lichtblaua "Nacisté ve službách USA".
Na obálce této knihy se tlemí Wernher von Braun, konstruktér střel V-1 a raket V-2, které za druhé světové války zabily tisíce Angličanů, který byl jako válečná kořist odvezen do Spojených států, kde zkonstruoval raketu Saturn 5, která vynesla americké astronauty na Měsíc (pokud se to vše neodehrálo jen ve studiu Stanley Kubricka, jak někteří namítnou). A před startem Apolla 11 dostal von Braun na tiskovce nesmírně jedovatou a celý problém naprosto geniálně vystihující otázku: Jaké je riziko, že by raketa Saturn 5 spadla na Londýn?

Rabíni Marvin Hier a Abraham Cooper z Centra Simona Wiesenthala v souvislosti s právě proběhlým největším židovským svátkem smíření, zvaným Jom Kipur, prohlásili, že bible nás sice učí, abychom nečinili  děti odpovědnými za zločiny jejich rodičů, což však neznamená, že bychom měli zapomenout na zločiny nacistů. Velmi významně pak dodali, že odpověď těm, kteří se ptají, kdo vyhrál studenou válku, zní: Bývalí nacističtí váleční zločinci. Celý svět nyní vidí, a tento skandál to nevývratně potvrzuje, že Vladimír Putin má ohledně potřeby denacifikace pravdu.



Svědčí o tom i dokumentace, pořízena americkým časopisem Forward, O nacistických pomnících různě po světě. A nejsou to jen pomníky staré a neodstraněné, ale i nové, k žalu všech přeživších holokaust.

Jsme v současnosti svědky hrůzného pokrytectví, kdy se různé evropské státy předhánějí v tom, jak uzákonit náhled na jisté historické události, a přitom titíž politici naprosto bohorovně materiálně podporují (včetně dodávek zbraní) ty, kteří tyto zákonné normy naprosto bezostyšně až brutálně porušují, zatímco jiné stíhají podle týchž zákonů za mnohem menší až přímo bagatelní přestupky.


Evropa hnědne, fakticky vyviňuje nacismus a nejsme asi daleko chvíle, že zdegeneruje o sto let zpět, do dob, kdy Západ podporoval sílící nacismus coby "záchranu" před komunismem. Hubou sice mlátí prázdné fráze o uctívání obětí holokaustu, ale v praxi preferuje ty, kteří holokaust mají na svědomí. Přesně toho se Simon Wiesenthal obával.

Sledujeme agresívní hybridní propagandu, kdy se přepočítávají mrtví "na váhu", aby se ze Stalina dal udělat horší zločinec, než Hitler, přičemž se nebere ohled na to, že co údajně Stalin způsobil za třicet let, "zmákl" Hitler na tři roky, a nebýt toho "zločinného" komunismu a jeho armády, nebyli by tu už ani Slované, ani z Čechů a ostatních, co se lísali k nacistům.

Například se jednostranně připomíná hladomor na Ukrajině v roce 1932, způsobený tím, že Západ odmítl sovětské splátky ve zlatě a chtěl pouze obilí  - aniž by se zmiňoval stejně hrůzný hladomor v Bengálsku, způsobený tím, že britská správa v roce 1943 preferovala zásobování svých vojáků, o čemž se lze dočíst i v české wikipedii.

Tento stav je už kriticky nedůstojný. Proto lze pouze  - tentokrát s oprávněným  - potleskem ocenit kanadského politika, který sice něco pořádně zvoral, ale nakonec přiznal vinu a odstoupil.

Nemohl by to být jasný signál k následování i pro naše natvrdlé politiky? Petře? Markéto? Miloši? Vítku? Mariane? Jano? Ivane? Vlastimile? Zbyňku? Jane? Pavle? Josefe? Martine? Mikuláši? Petře? Martine? Heleno? Martine? Marku? Michale?


p.s. Neustále se omílá ruská invaze na Ukrajinu, aniž by kdokoliv z těch velkohubých zmínil mnoho agresí, kterých se dopustil Západ, jak je zrekapituloval plk. v.v. Ladislav Petráš, který pro zkrácení onoho hrůzného výčtu začal až rokem 1949 (po založení NATO):

Poř. Č.

Napadená země

Kdy

Hlavní agresor

Osoba odpovědná za nezákonnou válku

Poznámka

1

Írán

1953

USA,

V. B.

Dwight D. Eisenhower

Winston Churchill

 

2

Guatemala

1954

USA

Dwight D. Eisenhower

 

3

Egypt

1956

Izrael

Francie

V. B.

Jicchak Ben Cvi

Rení Coty

Anthony Eden

 

4

Kuba

1961

USA

J. F. Kennedy

 

5

Vietnam

1964-1975

USA

L. B. Johnson

R. Nixon

G. Ford

-Včetně použití chemických zbraní ze strany USA

-včetně bombardování Kambodže a Laosu

-celkem mrtvých: okolo 4 miliónů

6

Nicaragua

1986

USA

R. Reagan

 

7

Libye

1986

USA

R. Reagan

 

8

Panama

1989

USA

G. H. W. Bush st.

 

9

Jugoslávie

1991-1995

USA

G. H. W. Bush st.

-rozpad Jugoslávie

-bombardována letectvem NATO

10

Srbsko

1999

USA

SRN

Další země NATO

B. Clinton

G. Schroder

-Srbsko bombardováno letectvem zemí NATO

- odštěpení Kosova od Srbska

11

Afghánistán

2001-2021

USA

 

V. B.

 

 

 

SRN

Francie

 

A další státy

G. W. Bush ml.

B. Obama

T. Blair

G. Brown

D. Cameron

T. Mayová

G. Schroder

J. Chirak

N. Sarkozy

F. Hollande

E. Macron

-bylo využito čl. 51 Charty OSN

-USA používaly zakázanou munici (bílý fosfor-zakázaný Ženevskou konvencí)

-útoky bezpilotních letounů na nevojenské cíle a civilisty

12

Irák

2003

USA

V. B.

G. W. Bush ml.

T. Blair

 

13

Libye

2011

USA

Francie

V. B.

B. Obama

N. Sarkozy

D. Cameron

-bombardování Libye letouny NATO

14

Sýrie

2011

USA

Francie

V. B.

B. Obama

N. Sarkozy

D. Cameron

-uvedené státy bombardovaly Sýrii

-podporovaly agresi Kataru a Saudské Arábie

15

Jemen

2015

USA

Francie

V. B.

B. Obama

F. Hollande

D. Cameron

-Jemen napaden Saudskou Arábií

-podpora letectvem ze strany USA, Fr., V. B.

16

Sýrie

2015

SRN

A. Merkelová

-SRN se zapojila do války v Sýrii


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?