Je debata kandidátů na prezidenta v budově s ukrajinskou vlajkou nutná?

politika

Z významných památných budov v Praze má na portálu umístěnou ukrajinskou vlajku už jen jediná ... budova Národního muzea. To, že uvnitř této budovy bude probíhat debata kandidátů na prezidenta Česka organizovaná Českou televizí je přinejmenší zvláštní.

Je debata kandidátů na prezidenta v budově s ukrajinskou vlajkou nutná?
Národní muzeum 3. ledna 2023
7. ledna 2023 - 06:20

Proč?

„Třeba proto, že nalevo z pohledu od sochy Sv. Václava jsou na sloupech Národního muzea stále patrné stopy po kulkách  ze samopalů, kterými vojáci států Varšavské smlouvy v tomto případě převážně Sovětského svazu s převahou Ukrajinců v srpnu 1968   potlačovali  tak zvanou kontarevoluci, kterou si vymyslelo moskevské komunistické politbyro opět s převahou Ukrajinců. Tam mají v  muzeu takto modrožlutě zvenku vyzdobeném  diskutovat  lidi, z nichž jeden bude prezidentem Česka? Vůbec bych se nedivil, že si Česká televize  vybrala Národní muzeum několik měsíců modrožlutě vybarvené na portálu záměrně. Že by o tom nevěděli odpovědní produkční v souvislosti s tím, kým byla budova poškozena v roce 1968, se nechce věřit,"  konstatoval  student politologie, který si nepřeje být jmenovaný, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu a spolužáci za idiota.

Jak víte, že Národní muzeum ostřelovali zrovna Ukrajinci a že za vpád cizích vojsk v roce 1968 mohou Ukrajinci?  Tohle může tvrdit jen proruský šváb. Máte pro toto skandální tvrzení vůbec nějaké  důkazy?

„Milá zlatá, ta tvrzení najdete v každé  tištěné  encyklopedii u hesla Leonid Brežněv, který měl nejenom v Sovětském svazu, ale v celém bloku tehdejších lidovědemokratických států asi takovou pozici, jakou má nyní v Rusku ruský prezident  Vladimír Putin. Nu a protože Putin  v této době okupuje Ukrajinu, tak Československo v roce 1968 okupoval Brežněv, který se narodil na Ukrajině. Takže,  když Rusko je podle českých vládních politiků Putin, který vpadl na Ukrajinu, tak i Sovětský svaz, jehož armáda po srpnu 1968 tady z těch ostatních okupujících armád jediná zůstala, musí být ztělesný Ukrajincem Brežněvem. Proto tvrzení, že tu okupaci v roce 1968 tady provedl Brežněv s politbyrem s převahou Ukrajinců,  má přeci logiku."



Nenacházím slov, jak tady manipulujete se slovy a vytrhnete z dějin jen  jednoho sovětského panáka, abyste házel špínu na Ukrajinu, která v současné době bojuje i za nás za demokracii na východě Evropy na svém území proti Putinovi.

„Sama jste to potvrdila. Ukrajinci podle vás bojují za demokracii proti Putinovi a my jsme po srpnu 1968 tady v Československu trpěli pod Brežněvem, který se na Ukrajině narodil. A to není všechno. Ukrajinec Brežněv k té okupaci dal pokyn, ale desetitisíce dalších Ukrajinců vojáků a důstojníků sem vpadli nejdříve na tancích a pak se tady usadili v sovětských posádkách v Milovicích, v Mimoni, v Olomouci a na dalších místech  i s rodinami. Chcete důkazy? Třeba otec současného starosty Kyjeva byl okupantem v Mimoni a jeho děti tady byly  s ním. Nu a že z ostatních vojáků a důstojníků byla velká část z Ukrajiny je  logické i logisticky. Ty  jednotky, které sem vpadly v roce 1968, byly ty, které byly z posádek  umístěných nejbliže u hranic s Československem a tam byly jednotky působící na Ukrajině s velkou účastí Ukrajinců."

Jenže to se stalo  v minulém století. To byla jiná doba. V Evropě panovala studená válka a svět byl rozdělený na ten západní, demokratický a na ten východní, komunistický. Nemůžete teď  srovnávat tehdejší Ukrajince, které tehdy nahnali obsadit nás v Československu s těmi současnými, kteří trpí pod působením agresivního Putina. 



„S vámi se těžko diskutuje. Je doložitelné, že  Ukrajinci v Brežněvovém politbyru v roce 1968 rozhodli  o  okupaci Československa,  při které pak zemřely desítky našich spoluobčanů a tisíce dalších spoluobčanů v nejlepších letech po okupaci emigrovaly do zahraničí. Proč tedy Národní muzeum dodnes má v portálu své budovy vyvěšenou vlajku  země, odkud pocházeli  představitelé mocnosti, která  naší vlast okupovala dvě desetiletí.   A o to více je zarážející, že takto ojediněle vyzdobená , ale v minulosti ostřelovaná památná budova v Praze  bude hostit právě kandidáty na prezidenta Česka."


(ps, Prvnizpravy.cz, foto: ps)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif