Je náčelnice Moučková schopná vůbec cokoliv vést?

politika

Jak před několika dny vyšlo najevo, nejbližší spolupracovnice náčelnice Sokola Hany Moučkové dokázala záhadným způsobem "odklonit" několik desítek milionů.O velkém podvodu i tragédii u Sokolů jsem vás informovali včera.

Je náčelnice Moučková schopná vůbec cokoliv vést?
Hana Moučková (ČOS)
20. února 2024 - 15:15

Všesokolský slet je pro jakéhokoliv člena České obce sokolské svátkem, který prostě musí zažít. Pro pravého sokola se jedná až o posvátnou událost, která vychází ze sokolských tradic při zakládání ČOS a velké roli při zakládání samostatného Československa. Místo užívání si příprav na letošní celonárodní slávu teď musí sokolové řešit úplně jiné starosti. O skandálu u Sokolů jsme informovali ZDE.

Psali jsme:

Jak před několika dny vyšlo najevo, nejbližší spolupracovnice náčelnice Sokola Hany Moučkové dokázala záhadným způsobem odklonit několik desítek milionů. S velkým podivem naslouchají řadoví členové, kteří jsou se Sokolem spjati několika rodinnými generacemi, že ty desítky milionů korun vlastně neohrozí činnost. Aby ne, když si cvičenci platí vše z vlastní kapsy, kam plynou závratné státní dotace je menším sokolským tajemstvím a možná na jiná šetření.

Náčelnice je svým nejbližším okolím prezentována jako schopná manažerka, jen díky které je Sokol respektovanou sportovní složkou. Tato drsně budovaná image nyní dostlala trhlinu, když se ukazuje, že ze Sokola lze údajně bez povšimnutí vytáhnout nemalé finanční prostředky. Nářky tiskového mluvčího, že se stal Sokol obětí profesionální podvodnice, jsou sice teskné, ale nemají absolutně nic společného realitou. Sokolové se stali obětí neschopnosti vlastního vedení.

V žádné normální společnosti nenechá statutární orgán jen tak přístup ke svému počítači a heslům člověku, o kterém se veřejně ví, že je v režimu osobního oddlužení a jak vyplývá z materiálů běžně dostupných, z platu odcházela každý měsíc splátka nařízená soudním rozhodnutím.

Minimálně od ledna 2020 bylo známé, že dotyčná osoba je pravomocně odsouzena za úvěrový podvod. Jak vyplývá z přípisu věřitele, za falešné potvrzení při dokazování zástavního práva podvedla věřitele a „mj. za toto své jednání byla dotyčná Rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 1 ze dne 23.04.2014, č.j. 1 T 160/2013, který nabyl právní moci, uznána vinnou ze spáchání pokračujícího zločinu úvěrového podvodu dle § 211 odst. 1, odst. 5 písm. c) trestního zákoníku, dílem dokonaného, dílem ve stádiu pokusu za použití § 21 odst. 1 trestního zákoníku, v souběhu s přečinem poškození cizích práv dle § 181 odst. 1 písm. a), odst. 2 písm. a) trestního zákoníku a přečinem padělání a pozměnění veřejné listiny dle § 348 odst. 1, 2 písm. b) trestního zákoníku, dílem dokonaného, dílem ve stádiu pokusu za použití § 21 odst. 1 trestního zákoníku, za což jí byl uložen úhrnný trest odnětí svobody v trvání tří let, který byl podmíněně odložen na zkušební dobu pěti let za současného stanovení dohledu Probační a mediační služby České republiky.

Současně bylo dotyčným uvedeným rozsudkem uloženo uhradit věřiteli Aktivafin s.r.o. škodu ve výši 2.000.000,- Kč.“ Lepší důkaz o neschopnosti vést tradiční sportovní organizaci nenajdete. Zodpovědný vedoucí takového člověka prostě nepověří jednáním s bankou, nenechá ho pracovat na svém počítači ve své kanceláři.  Že poté náčelnice Moučková tráví dovolenou se stejnou osobou, kterou posléze obviňuje z poškození Sokola, je jen pověstnou třešničkou na dortu.

Od náčelnice Moučkové čekat sebereflexi je asi tak pravděpodobné jako čekat od Miloše Zemana prohlášení, že nemá rád jitrnice. Náčelnice se zaměřila po dobu svého vedení na opevnění své pozice, kdy jakýkoliv jiný názor je důvodem k ostrakizaci dotyčného. Možná i toto chování vedlo k otřesné nehodě, která se v Tyršově domě, sídle Sokolů, stala. A když si shrnete všechna zatím dostupná fakta, tak nemůžete uvěřit, že osoba s takovou minulostí, dostupnou navíc z veřejných zdrojů, dostane takovou důvěru a takové pravomoci a podvody dělá bez povšimnutí takovou dobu a navíc úplně sama.


(svoboda, prvnizpravy.cz, screen: ppctk)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif