Je potřeba vyměnit kapitána Fialu a celou posádku, vyzval Rajchl

politika

Celonárodní setkání strany PRO nebude mít tentokrát název Česko proti bídě, jak tomu bylo v březnu a v dubnu. Demonstrace strany PRO se uskuteční na pražském Václavském náměstí 16. září ve 14 hodin pod názvem Česko proti vládě.

Je potřeba vyměnit kapitána Fialu a celou posádku, vyzval Rajchl
Jindřich Rajchl (PRO)
9. srpna 2023 - 12:03

„Tahle vláda za celou dobu svého působení neudělala pro občany vůbec nic," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Praze předseda PRO Jindřich Rajchl. Nespokojenost je podle něj masivní a je potřeba vyměnit nejen kapitána Petra Fialu, ale i celou posádku.

„11. května vláda představila v 11.59 konsolidační balíček s názvem Česko ve formě. Už jen ten název je výsměch. Žádný stát není tak málo ve formě jako Česká republika," uvedl Rajchl a zmínil zmatené přesuny DPH či nesmyslné parametrické změny v důchodovém systému, které mají za cíl jediné – zaplatit dluh současné vlády z kapes občanů. 


„Máme nejvyšší pokles reálných mezd v Evropě a Česká republika je objektivně nejhorší ekonomikou v celé Evropě,« řekl Rajchl. »Když je potřeba 42 miliard na zbraně na Ukrajině, bez problémů je pošleme, ale pokud potřebují pomoc občané, vzkáže jim paní Pekarová Adamová, že stát tu není od toho, aby se staral o lidi," připojil Rajchl s tím, že nyní musíme jednat. 

„Nejsou léky, rovnost před zákonem už je naprostou iluzí. Jsme v nejhorší ekonomické i morální krizi od roku roce 1989," doplnil šéf PRO a přirovnal Českou republiku k Titaniku, který narazil do ledovce, do spodních pater už zatéká voda, kdežto ti nahoře stále tančí a dělají, že se nic nestalo. 


„Je potřeba vyměnit kapitána Petra Fialu a celou posádku," vyzval Rajchl.

Strana PRO svolala na jaře dvě úspěšné demonstrace, jichž se zúčastnily 11. března a 16. dubna desetitisíce lidí. Některé odhady hovořily o více než 100 tisících účastníků. Místopředseda PRO Petr Vacek v této souvislosti na tiskové konferenci vyzval "prolhaná média", aby informovali o akcích strany pravdivě. 

Psali jsme:

„Nejsme obdivovatelé ničeho, co přichází z východu, protože to vždy znamenalo utrpení, bídu, drancování a ponižování českého národa. Odvoláváme se na nejlepší demokratické prvky první republiky a zakladatele naší republiky Tomáše Garrigue Masaryka," narážel Vacek na nesmyslné nálepkování strany i jejích demonstrací jako proruských.

(jak, prvnizpravy.cz, foto: pro)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif