Jurečkův bujarý večírek v den střelby? Kalousek nechápe

politika

Lidovecký ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka se pořádně znemožnil. Pro jeho chování nema pochopení ani široká veřejnost, ani jeho kolegové. Objevují se dokonce výzvy k okamžité rezignaci.

Jurečkův bujarý večírek v den střelby? Kalousek nechápe
Marian Jurečka (KDU-ČSL)
31. prosince 2023 - 07:03

Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) pořádal v den střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy vánoční večírek, za který schytal kritiku. Opřel se do něj například i někdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který napsal, že je takové chování naprosto mimo jeho citový svět.

„Neumím pochopit lidi, kteří se ten den vesele bavili. Nic jim nevyčítám, nic zlého nespáchali. Jenom je prostě neumím pochopit. To je naprosto mimo můj citový svět,“ napsal exministr financí Miroslav Kalousek na sociální síti X (dříve Twitter).

Jurečka se podle zdroje webu Blesk.cz údajně na večírku dobře bavil.



„Setkání bylo zahájeno ještě dříve, než na veřejnost začaly přicházet první kusé informace o hrůzném útoku na FF UK,“ napsala Blesku mluvčí rezortu Kateřina Procházková. Večírek měl být rozpuštěn kolem deváté hodiny, kdy se ministr odebral na mimořádné jednání vlády.

Kolem půl sedmé večer, tedy již po střelbě, přitom ministr na události reagoval. 

„Situace ve které docházejí slova. Myslím na všechny oběti, zraněné i jejich blízké,“ napsal na sociální síti X.

Jurečka však následně neodpovídal na dotazy ohledně kritiky. Nereagoval na otázky redakce CNN Prima News, ani Blesku.

Psali jsme:

„Pan ministr má volno. Vánoční svátky se snaží věnovat své rodině, už několik let to má takto nastavené,“ řekla Blesku mluvčí Procházková.

Na sociálních sítích je živo a lidé žádají ministovu hlavu, výzvy k jeho okamžité rezignaci se množí. Ministr zatím na výzvy a kritiku nereaguje a jak to tak vypadá, po vzoru premiéra Petra Fialy se nejspíš bude chtít skandálem prostě "promlčet".

(jar, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif