Každý z nás v sobě neseme část bolesti, ale dobro nevymírá

politika

Spisovatel a marketingový specialista Tomáš Lukavec nám k Vánočním svátkům nadělil malé zamyšlení... inspiraci a hledání dobra, které se můžeme učit od dětí. A podotýká, že dobro nevymírá, ale existuje.

Každý z nás v sobě neseme část bolesti, ale dobro nevymírá
Přání Ježíškovi
24. prosince 2023 - 06:05

„Říkají, že dobro v Česku vymírá. Možná právě v této předvánoční době, v které nás zastihl nečekaný žal, mám nevyvratitelný důkaz, že...DOBRO existuje!... jako jasný plamínek v těch nejméně viditelných v nás, v dětech - OD KTERÝCH se můžeme mnohé naučit...

Před svým odletem cca rok zpět jsem navštívil malý kostelík na Malé straně v Praze. Byla to jedna z těch náhodných procházek, při kterých se necháte nést kroky a nepřemýšlíte, kam vás donesou. V tom kostelíku bylo tehdy ticho. Jenom jedna svíčka. A nad ní náhodné vzkazy od dětí BOHU.

Tehdy jsem se neubránil rozjařenému úsměvu a pláči v oku. Tolik křehké něhy v těch barevných kouscích papíru. Jednoduché přítomnosti bez nároku na odpověď. Až mi srdce poskočilo...

Víte, každý z nás v sobě neseme část určité bolesti, kterou není možné sdělit. A i ta nejpřesnější slova jsou pak jen mávnutím křídel ve větru.



Ale jedno vím jistě, cítím to:

Všem, kteří trpí a zažívají žal ze ztráty milovaných v těchto dnech, ať už předků,  přátel, dětí, můžeme posloužit i jinak než lítostí.

A to šířením lásky a laskavosti a dobra z míst, kde nyní chystáme hostiny života.

Protože já věřím, že není na světě nic krásnějšího, než když láska doputuje nečekanými způsoby i do míst, kde ještě včera sedal žal se zármutkem u stolu. Když vřelý pohled ve tmách protne kulisu samoty a za oponou se rozzáří lidský dotyk jako slzy štěstí na tváři. Tak to je vzkaz ne jenom vánoční, je to dopis od člověka k člověku. Od srdce k srdci.

Psali jsme:

Přejme si to dobré, protože dobré je konat dobro. A to zlé pak nemá smysl pochopit, neboť pozbylo významu. Děkuji za sdílení DĚTSKÝCH PŘÁNÍ dál.

S úctou k naší zemi, tradicím a lásce mezi námi," uzavřel svůj vánoční příspěvek na svém facebooku Tomáš Lukavec.

(jk, prvnizpravy.cz, foto: fb profil)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif