Kdo je ministr Dvořák? Za koho mluví?

politika

Na ČT1 ve čtvrtek večer byl vysílán živě pořad „Máte slovo“ s Michaelou Jílkovou, tentokrát věnovaný nabouraným vztahům se Slovenskem.

Kdo je ministr Dvořák? Za koho mluví?
Martin Dvořák, ministr pro evropské záležitosti
5. dubna 2024 - 09:20

Politiku české vlády a rozhodnutí nekomunikovat se slovenskou vládou, poté co se do čela slovenské vlády dostal Robert Fico, obhajoval ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák.

Ministr Dvořák několikrát zopakoval, že mluví za českou veřejnost? Jak může mluvit za českou veřejnost, jestliže tato Fialova vláda má u české veřejnosti nejmenší podporu ze všech dosavadních vlád, které stály v čele České republiky?


Dvořák vystupoval v tónu „staršího bratra“, který domlouvá Slovákům, aby se měli lépe a opět ve jménu české veřejnosti. Bohužel mu v publika přizvukovala asi ta jeho „česká veřejnost“, která několikrát vznesla připomínku vůči Slovensku, politice Roberta Fica, aniž by znala reálie.

Slovenský reprezentant, který byl pozván do pořadu, politolog Eduard Chmelár se snažil vysvětlovat současné postoje a připomněl i historii, ale obvykle když došel k jádru věci, tak byl přerušen (ukřičen) moderátorkou.

Jenom jeden mladý měl dobrý názor, když se zeptal, koho chce  Fialova vláda s 20% podporou poučovat, ale samozřejmě do toho vpadla Jílková a ministr Dvořák, který stále opakoval mantru, že česká veřejnost je znepokojena děním na Slovensku.

Byla to hodně smutná diskuse…

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif