Kobza se omluvil za svůj příspěvek o školství

politika

Poslanec opozičního hnutí SPD Jiří Kobza se omluvil za příspěvek, který zveřejnil po střelbě na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy a kvůli kterému na něj chce rektorka univerzity Milena Králíčková podat trestní oznámení.

Kobza se omluvil za svůj příspěvek o školství
Jiří Kobza (SPD)
10. ledna 2024 - 07:03

„Rád bych se tímto veřejně omluvil za svůj dřívější příspěvek v souvislosti s předvánočním neštěstím na Filosofické fakultě UK,“ uvedl Kobza.

„Příspěvek s otázkami, proč došlo k této tragické události, jsem psal v momentu, kdy jsem měl velikou zlost nad zmařenými životy. Rozhodně jsem se nechtěl nikterak dotknout rodin obětí a dalších účastníků této tragédie či narušit pietu. Proto bych se touto cestou chtěl omluvit všem, kdo by se mohli cítit dotčeni,“ zveřejnil včera na svém oficiálním facebookovém profilu Kobza.



A za co přesně se poslanec Kobza nyní omlouvá?

„Podle médií úspěšný absolvent FF UK, která je základnou elity progresivismu a je známá tím, že naskočí na jakoukoliv šílenost z EU (v tomto směru protesty filozofů proti klimatickým cyklům planety byly obzvláště tragikomické), sebere doma zbraně a jde vystřílet svoji školu, své kamarády a spolužáky. Není to tedy žádný konzervativní dezolát, Putinův agent či podporovatel SPD, ale špičkový produkt inkluzivního progresivistického školství,“ napsal Kobza po střelbě na univerzitě na svém facebookovém profilu. Později svůj příspěvek smazal.

(jar, foto screen: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif