Palermo v Čechách! Policejní ochrana a Babiš na mušce

politika

Kandidát na prezidenta a šéf hnutí ANO Andrej Babiš požádal policii o dočasnou ochranku. Oznámil to na sociální síti Twitter poté, co na parkovišti v jeho bydlišti v Průhonicích byla nalezena vystřelená nábojnice. 

Palermo v Čechách! Policejní ochrana a Babiš na mušce
Andrej Babiš (ANO)
25. ledna 2023 - 11:03

O víkendu Babiš oznámil, že jeho žena obdržela výhrůžný dopis s kulkou. Spolu s tím uvedl, že do druhého kola prezidentských voleb ruší kontaktní kampaň.

O vystřelené nábojnici informoval sám Babiš na sociálních sítích. 

„Ostrý náboj v obálce pro moji ženu, anonymní dopis s výhrůžkou smrtí mně a teď už i vystřelená nábojnice na parkovišti u Sokolovny v Průhonicích. Zavolal jsem na policii a požádal o tzv. dočasnou ochranu,“ uvedl Andrej Babiš na svém twitteru.

Na úterním mimořádném brífinku Babiš informoval o tom, že dostal anonymní výhrůžku, kde mu anonym sděluje, že pokud vyhraje volby, tak „vezme flintu a vydá se na svůj poslední lov“. 

„Ve veřejném prohlášení jsem proto vyzval všechny, abychom se k sobě chovali slušně a s úctou a nebyli k sobě agresivní. Bohužel se tato výzva minula účinkem a dnes ráno jsem si přečetl anonym, který mi včera dorazil do schránky,“ dodal bývalý premiér Andrej Babiš.


Policie potvrdila, že se případem s anonymem zabývá. 

„Od dnešního dopoledne prošetřujeme další výhrůžné oznámení adresované panu Babišovi. Vše důkladně prověřujeme a provádíme potřebné úkony, které z pochopitelných důvodů nemůžeme blíže specifikovat,“ uvedla na Twitteru.

Andrej Babiš uvedl, že vyhrocená atmosféra před druhým kolem prezidentských voleb graduje. 

„Na Twitter někdo napsal, že jediné, co je špatně na tom, že Monika dostala kulku v obálce, je to, že ji nedostala mezi oči rovnou z hlavně,“ pokračoval Babiš s tím, že agresivita v poslední době stoupá.

Stejně tak o víkendu informoval Babiš na mimořádné tiskové konferenci, že jeho manželce Monice byl adresován dopis s ostrým nábojem, případem se zabývá rovněž policie. Z těchto důvodů se rozhodl, že do prezidentských voleb ruší kontaktní kampaň.

Také jsme psali:

„Až do voleb už nebudu mít žádnou kontaktní kampaň mezi lidmi. Dnes nepojedu na setkání do Hradce Králové. Omlouvám se fanouškům, ale po událostech posledních dní je chci ochránit a nedávat někomu záminku na nějaký agresivní a fyzický útok,“ doplnil předseda hnutí ANO.

Babiš závěrem vyzval k zastavení této nenávisti a agresivity ve společnosti.
´
(jar, prvnizpravy.cz, foto: arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif