Pavlova rada nevyzrálých puberťáků. Bobošíková se zhrozila

politika

Moderátorka pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková představila ve svém novém pořadu mladý poradenský tým současného prezidenta Petra Pavla. Při podrobnějším zkoumání ji však z celého týmu šla hlava kolem.

Pavlova rada nevyzrálých puberťáků. Bobošíková se zhrozila
Jana Bobošíková (Aby bylo jasno)
9. února 2024 - 06:05

Hned na úvod svého pořadu dala Bobošíková jasně najevo, kterým směrem se bude její nový pořad odvíjet. Divákům to usnadnila položením několika zásadních otázek.

„Víte, že někteří prezidentovi mladí poradci nedokončili vysokou školu, a ještě se tím chlubí? Víte, že nemají problém propagovat na sociálních sítích několik politických stran najednou? A víte, že se mladý poradenský tým hlavy státu jmenuje stejně jako mladí odboráři?" položila hned na začátku pořadu tyto otázky Jana Bobošíková.

„Prezident se nestihl zaměřit na mladé, jak původně sliboval, že učiní během svých prvních sto dnů ve funkci. A tak se snažil to dohnat a 30. ledna přijal prezident Petr Pavel na Pražském hradě dvě desítky zástupců mladé generace, se kterými plánoval společné aktivity na letošní rok," pokračovala moderátorka pořadu Aby bylo jasno.

Podle tiskové zprávy Hradu zástupci mladé generace mluvili na setkání s prezidentem například o tématech duševního zdraví, znásilnění, eura, dostupnosti bydlení, reformy školství, istanbulské úmluvy nebo střelby na filozofické fakultě v Praze. Hrad tuto skupinu nazval "Radou mladých“, tedy stejně jako své mládežnické sdružení čeští odboráři.



Bobošíková poté divákům přiblížila, kdo jsou členy Rady mladých, kterými se obklopil náš prezident Pavel. Jako prvního představila kontroverzního influencera Jana Špačka.

„Z dostupných fotografií jsme Radu mladých rekonstruovali. Po pravici prezidenta zůstalo neobsazené místo brzy bývalé kancléřky Jany Vohralíkové. Na čestném místě tak seděl influencer, youtuber Jan Špaček, kterého si Pavlův tým původně vybral jako tiskového mluvčího pro mladé. To se sice doposud neuskutečnilo, nicméně Jan Špaček přesto s Petrem Pavlem a Hradem příležitostně spolupracuje,“ komentovala dále Bobošíková s tím, že ještě zajímavější členkou je podle ní Johana Bázlerová.

„Ta provozuje zpravodajský instagramový účet Jsem v obraze, který má téměř dvěstě tisíc sledujících. Podle průzkumu týdeníku Respekt je tento účet jedním z hlavních zdrojů informací pro mladé Čechy. Dvaadvacetiletá Bázlerová, členka pracovní skupiny Rada mladých, nedostudovala vysokou školu. Skončila se studiem, jak sama říká, kvůli vyhoření. Dnes spolupracuje jako junior poradkyně v týmu předsedy Senátu Miloše Vystrčila z ODS. A nově také jako influencerka s hnutím STAN,“ neskrývala svůj údiv nad "mladou českou elitou" Jana Bobošíková.



„Ponechme stranou, jak objektivní může být instagramové zpravodajství dvaadvacetileté nevystudované influencerky, která pracuje pro hnutí STAN. Co myslíte, je účast influencerky STAN v prezidentově Radě mladých dalším krokem k budování prezidentovy strany?“ pokračovala otázkou Bobošíková.

Pracovní skupinu Rady mladých organizuje a vede bývalý osobní tajemník tanečníka Yemiho Šimon Šebek, který těsně před volbami zajišťoval vlnu podpory mladých z tzv. "generace Z". A tu se pak snažil ovlivnit, aby místo prezidentské kandidátky Danuše Nerudové volili generála ve výslužbě Petra Pavla.

I další členové Rady mladých, např. skateboardista Maxim Habanec či youtuber Jan Macák, se rekrutovali z předvolebních podporovatelů prezidenta Pavla.

Radu mladých doplňuje také aktivista Jakub Čech, který proslul udáváním prostějovských politiků. Laureát zvláštní ceny Člověka v tísni je dnes asistentem poslankyně z hnutí STAN, uvádí moderátorka pořadu.

Psali jsme:

V závěru pořadu představila Bobošíková jako členku Rady mladých také Veroniku Tichou, která na svém instagramu uvádí, že "dělá socky pro prezidenta“, a která také ve svém životopise uvádí, že od října loňského roku je na plný úvazek manažerkou pro sociální média v Kanceláři prezidenta republiky.

Jedno je tedy z výše uvedeného jisté... když nebude prezidentovi moci poradit jeho věrný lobbista a přítel bez prověrky "po boku" Petr Kolář, můžeme si v klidu oddychnout. Dobré "rady nad zlato" mu vnukné bez váhání jeho pubertální a nevyspělá "rada mladých". Krátkou poznámku k prezidentově "radě mladých" si neodpustila ani senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

„Když se na Hradě objevila rada mladých, neškodilo by, kdyby pan prezident měl také radu rodin s dětmi a radu seniorů. Aby jeho představy o životě, jaký opravdu je, byly úplné," poznamenala k tématu na sociální síti facebook senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif