Pekarová dostala výprask od Kalouska, došlo i na omluvu

politika

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se pokusila obhájit odvolání ministryně pro vědu Heleny Langšádlové když prohlásila, že dalším "kandidátem na odstřel" by mohl být dosavadní ministr školství Mikuláš Bek z konkurenčního hnutí STAN.

Pekarová dostala výprask od Kalouska, došlo i na omluvu
Markéta Pekarová Adamová (TOP 09)
14. května 2024 - 06:30

„Současný ministr Mikuláš Bek při svém nástupu mluvil takřka o revolučních krocích. Ale po roce vidíme, že nic ani nepřipravuje," řekla Pekarová Adamová v rozhovoru pro server Novinky.cz.

Pekarová uvedla, že odvolání Heleny Langšádlové nebylo nápadem jednotlivce.

„Ve vedení TOP 09 to uzrávalo delší čas. I ve straně jsem vnímala určitou nespokojenost. Také vnímáme citlivě kritiku vlády Petra Fialy, že špatně komunikuje výsledky své práce. A proto jsme z té kritiky vyvodili odpovědnost a také jsme chtěli jít příkladem ostatním," prohlásila šéfka TOP 09 s tím, že voliči od vlády čekají lepší výkon v oblasti školství.

Pekarová Adamová na otázku, jaký další ministr by měl skončit, odpověděla, že by to mohl být ministr školství Mikuláš Bek.



„Vláda v tomto ohledu vzbudila spoustu nadějí, a i současný ministr Mikuláš Bek při svém nástupu mluvil takřka o revolučních krocích. Ale po roce vidíme, že nic ani nepřipravuje," doplnila Pekarová Adamová.

Za toto vyjádření si ale následně šéfka TOP 09 a předsedkyně Sněmovny vysloužila velkou kritiku napříč politickým spektrem.

Ministr Mikuláš Bek prohlásil, že vládní koalice má mechanismy na řešení podobných názorových rozdílů. „Mediální útoky na koaliční partnery mezi ně nepatří," uvedl ministr Bek.

Psali jsme:

Ministrovi školství se také omluvil veterán české politiky a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek. 

„Byť nenesu žádnou vinu, kus odpovědnosti stále ještě cítím. Proto mi, prosím, dovolte, abych se vám omluvil. Je mi trapně a stydno ze situace, kdy vlastní chyby komunikujeme tak, že se snažíme očerňovat ostatní," napsal Kalousek na sociální síti X.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?