Pekarová potrestala Rajchla! Pokládat otázky se nevyplácí

politika

Předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová má už zase o jednoho "kamaráda" méně. Předseda strany PRO Rajchl ji kladl otázky, na které není zvyklá, a tak ho potrestala. Facebookové přátelství a diskuse je někdy holt jen pro vyvolené.

Pekarová potrestala Rajchla! Pokládat otázky se nevyplácí
Jindřich Rajchl (PRO)
2. prosince 2023 - 07:03

„Tak už si mě Markéta Pekarová Adamová na svém FB zablokovala. Stačila k tomu malá prosba, zda by se mohla na té návštěvě u Zelenského zeptat:

1) proč podnikli teroristický útok na plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2

2) proč chtěli vtáhnout země NATO do vojenského konflikt s Ruskem tím, že úmyslně vypálili raketu na 
    území Polska a následně se snažili svést vinu na Rusko

3) proč zaútočili raketou na své vlastní obyvatele Kosťantynivce a znovu se to pokusili hodit na Putina

4) proč mají v parlamentu obraz nacistického zločince Stěpana Bandery



Asi MPA žárlila, že mé komentáře měly na jejím profilu výrazně více lajků než její vlastní příspěvky.

Ale jak praví klasik - můžeš utíkat, jak chceš, Markétko, ale před pravdou se neschováš," uzavřel pobaveně svůj příspěvek na sociální síti facebook advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl.

Pekarová to schytala

Že to Markéta Pekarová Adamová nejen v reálném světě, ale ani v tom virtuálním na sociálních sítích, příliš neumí, dokládá i její další příspěvek na síti X (dříve Twitter).

Šéfka Sněmovny se na svém sociálním profilu na síti X rozepsala o Ázerbájdžánu. Podle jejích slov je to totiž důležitý partner v oblasti energetiky a úsilí o odklon od ruských fosilních paliv. V diskuzi to však pořádně schytala.

„Ázerbájdžán je náš důležitý partner v oblasti energetiky a úsilí o odklon od ruských fosilních paliv. S historicky první předsedkyní Národního shromáždění Ázerbájdžánské republiky Sahibou Gafarovou jsme dnes jednaly o velkém potenciálu ekonomických vztahů mezi našimi zeměmi," sdílela předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

(příspěvek M.P. Adamamové na síti X)

„To jako vážně? Zakavkazská kmenová diktatura, kde neexistuje svoboda tisku nebo shromažďování?" ptal se udiveně jeden z diskutujících.

„Je vám úplně jedno, co dělají Arménům?" zeptal se další.

„Fosilní paliva jsou zřejmě oproti tisícům vyhnaných Arménů z Náhorního Karabachu jasná priorita. Když se tváříte, že TOP 09 je strana, která hájí svobodu a lidská práva, tak bych doporučil se podívat na stránku Freedom House, kde patří Ázerbájdžán k nejhorším zemím na světě," uvedl další diskutující.

Psali jsme:

„Může být obchodní partner, ale se zřetelem, že je ve vleku a zájmu ruského vlivu," reagoval na příspěvek šéfky Sněmovny Pekarové další diskutující.

„Takže Náhorní Karabach je v pohodě? Zajímavé v kontextu jiných zahraničně-politických vektorů," objevilo se v příspěvku od dalšího účastníka diskuse. A v podobném stylu reagovali i další.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif