Političtí šmejdi a veksláci v pozicích? Okamura vrací úder

politika

ANO i SPD - političtí šmejdi a veksláci v pozicích. Těmito slovy popsal kdysi vládní opozici Miloš Gregor, nová posila premiéra pro boj proti dezinformacím. Tomio Okamura na to zareagoval na svém veřejném facebookovém profilu. 

Političtí šmejdi a veksláci v pozicích? Okamura vrací úder
Tomio Okamura (SPD)
17. října 2023 - 07:05

Dezinformacím se v minulosti věnoval vládní zmocněnec Michal Klíma. Jeho pozici však vláda letos v únoru na velký nátlak nejen veřejnosti, ale i řady mediálních expertů, zrušila. Klímovu agendu poté převzal Fialův poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar. Šéf vládního kabinetu Petr Fiala to však nevzdává a nyní se rozhodl přijmout do svých řad nového poradce pro informační gramotnost a boj s dezinformacemi. Vyvoleným je politolog z Masarykovy univerzity v Brně Miloš Gregor. Zkušenosti s ním má i předseda druhé nejsilnější opoziční strany SPD Tomio Okamura, kterého informace nenechala v klidu a na Fialu i jeho nového poradce si posvítil. Těmito slovy to lídr SPD okomentoval:

„Vláda vytvořila funkci vrchního cenzora! Tak to už je fakt nástup novodobé totality! Jelikož vláda ztratila důvěru veřejnosti, tak zoufalý premiér Fiala (ODS) vytvořil na Úřadu vlády funkci vrchního cenzora, který bude mít za úkol bojovat proti dezinformacím, tedy potlačovat nepohodlné a k vládě kritické opoziční názory a zavádět cenzuru. Tímto státním cenzorem byl jmenován provládní politolog Miloš Gregor. Ten v minulosti veřejně označil opoziční ANO a SPD za cynické politické šmejdy a za veksláky v pozicích. Co si o tomto člověku placeném z veřejných peněz myslíte vy? Chcete, aby Fialova vláda cenzurovala vaše názory? 

Přitom tím hlavním dezinformátorem je Petr Fiala, který obelhal miliony lidí předvolebním slibem pětikoalice, že nebudou zvyšovat daně. Vytvoření funkce cenzora je zoufalou politickou křečí neschopného premiéra, který už neví, kudy kam.


Na jmenování Gregora zareagovala Společnost pro obranu svobody projevu (SOSP): “Před lety jsme měli možnost vidět přednášku Miloše Gregora o dezinformacích na semináři Pravého břehu (dnes Institut Petra Fialy). K našemu údivu tam zastával konspirační teorii o tom, že za brexitem a zvolením Donalda Trumpa stály fake news.”

Psali jsme:

A SOSP dále dodává: “Nemůžeme v této souvislosti nevzpomenout na výbornou sociologickou přednášku současného děkana FSS, Stanislava Balíka, o neomarximu na Letní škole Občanského institutu. Projevem současného neomarxismu je totiž právě snaha o cenzuru a umlčování nepohodlných názorů pod záminkou boje s dezinformacemi.”

(hýbl, prvnizpravy.cz,  foto: repro: voxTV)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif