Premiér Fiala jen svaluje vinu na jiné, prohlásil Babiš

politika

Předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš prohlásil v souvislosti se včerejšími protesty odborů, že premiér Fiala nekomunikuje, škodí zemi a že by celá jeho vláda měla okamžitě odstoupit.

Premiér Fiala jen svaluje vinu na jiné, prohlásil Babiš
Andrej Babiš, šéf hnutí ANO
28. listopadu 2023 - 07:22

„Neměli jsme v úmyslu dnes vystupovat, ale po tom, co jsem viděl projev pana premiéra, tak se nám bohužel potvrdilo, že pan premiér není z jiné planety, ale je z jiné galaxie. Protože každý normální člověk, každý politik, by čekal, že pan premiér vystoupí a bude se snažit tu situaci nějak smířlivě řešit. Ne. Naopak. Jeho vystoupení bylo stejné jako celá jeho vláda. Arogantní, výsměšné, urážlivé – a jenom přilil olej do ohně, dehonestoval protesty. Mluvil o nějakých komunistických vlajkách a samozřejmě svaluje vinu na jiné, na druhé. Na covid, který tady žádný nebyl za jeho vlády. Na Ukrajinu,“ prohlásil na úvod svého vystoupení bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.



„A zase straší lidi rozvratem veřejných financí. A popírá sám sebe. Pokud straší lidi veřejnými financemi, které jsou ve výborném stavu, a zároveň se chlubí dobrým ratingem, tak je to samozřejmě nesmysl. Dnešní protesty jsou výsledkem jeho vládnutí, jeho vlády, a vůbec k tomu nemuselo dojít. Bohužel tato vláda lže. Lhala před volbami, lže stále. Pan premiér lhal i dneska. Tato vláda vyhnala inflaci do nejvyšších čísel v Evropě. Tato vláda dopustila nejvyšší ceny energií v Evropě. Tahle vláda odehnala všechny investory. Všichni, kteří za nás chtěli tady investovat, jako Microsoft, Intel, Gigafactory, odešli – a nikdo nepřijde. Nikdo nepřijde do naší země, kterou tato vláda rozvrátila,“ pokračoval Babiš s tím, že důvodem této stávky je skutečnost, že vláda Petra Fialy nekomunikuje.

Psali jsme:

„Hlavně nekomunikuje pan premiér. Pan premiér nejedná osobně s odboráři. Jenom to deleguje na své ministry a ti samozřejmě nejednají, protože k tomu nemají žádné kompetence. Pan premiér mluví o ozdravení, o nějakém ozdravném balíčku. Žádný ozdravný balíček to není. Je to navyšování daní, které způsobí samozřejmě obrovské navýšení inflace. Tato vláda vůbec nepochopila, jak má řešit veřejné finance. Že má příjmy, že zrušili EET, že nečerpají z evropských fondů. Že máme šedou ekonomiku. Jediné řešení je, aby tato vláda okamžitě skončila, aby premiér, který tu vládu neřídí, není schopen vést ani jednání, dělá ostudu v Izraeli, v Africe, všude, je absolutně mimo, škodí naší zemi. Měl by okamžitě skončit a celá jeho vláda s ním,“ řekl rozčílený předseda ANO Andrej Babiš.

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: repro: facebook)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?