Problém Fialy už není ani tak politický, jako spíše klinický

politika

Moderátor a politický komentátor Petr Holec se ve svém pořadu Holec Live na XTV pustil velmi zostra nejen do premiéra Petra Fialy, ale i do celého týmu jeho poradců. A vyslovil hned tři teorie o stavu našeho předsedy vlády. 

Problém Fialy už není ani tak politický, jako spíše klinický
Petr Holec
16. dubna 2023 - 11:03

Hned úvodu Holec prohlásil, že všechno dobré končí, protože to, co se děje v Česku díky vládě Petra Fialy, nemá obdoby. A popsal, jak vidí současnou vládu.

„Oni mi připomínají nějaký umělecký kolektiv, kde si napíšou nejhorší scénář, nejhorší režisér to zrežíruje, zahrajou to nejhorší herci a ještě si na sebe napíší nejhorší kritiku,“ spustil Holec s tím, že takhle tragikomickou vládu, se kterou se řítíme do „arci průšvihu“, jsme tady za 33 let od pádu komunismu ještě neměli. Poté se Holec hned pustil do premiéra Fialy.

Řekl, že jeho problém už není ani tak politický, jak spíše „klinický“ či osobnostní. Zmínil i jeho rozhovor během natáčení podcastu Na férovku s politologem Janem Kubáčkem, který se mj. zabývá i politickou psychologií, a který si také myslí, že Fiala má problém daleko „hlubší“ a diagnóza se už netýká jen klasických problémů vlády, ale musí za tím být něco jiného. 


Holec se pak věnoval „signálu“ Petra Fialy, ve kterém sebe i vládu pochválil, jak všechno zvládli a nyní zvládnou i ceny potravin s tím, že nechají působit trh. 

Tento nový díl nazvaný Otázky a odpovědi z Kramářovy vily, který pravidelně natáčí premiér Fiala, pak Holec nazval jako nejlepší satiru, co jsme tu kdy měli. Podle Holce se Fiala totálně vysmál všem Čechům. 

„Všichni víme, že nezvládli skoro nic, že všechno dělají na poslední chvíli, hlavně pak na nátlak opozice a expertů,“ řekl moderátor a zhrozil se toho, že by vláda chtěla zvládnou vysoké ceny potravin stejně jako zvládla vysoké ceny energií. To totiž byla podle Holce naprostá tragédie. Podle Holce měl spíš Fiala říci: Tak jako jsme zpackali všecko, tak teď zpackáme i ceny potravin.

Také se Holec pozastavil nad tím, jak se Fiala „ohání“ trhem. 

„Buď to nepochopil, anebo mu nikdo v Kramářově vile neřekl, že v Evropské unii žádný trh ohledně zemědělských produktů neexistuje, protože v EU platí jednotná zemědělská politika… což je v podstatě systém dotací. Dneska už vlastně nikdo neví, co reálně stojí, protože téměř všechno se dotuje,“ prohlásil Holec a dodal, že jakmile se někam nasměrují dotace, tak se tím ruší trh. 


A ohledně Petra Fialy pak Holec vyslovil hned tři teorie. 

„Ta první je, že věří všem svým lžím, a pak je to tragédie, protože ho nic nevykolejí. Druhá teorie je už trošku lepší, tzn. že se premiér jednoho dne probudí a procitne a opustí své poradce a podržtašky v čele s Františkem Cerhou, kteří ho totálně izolovali od normálního světa. A řekne si: rok a čtvrt to tady takhle packáme, takhle už to dál nejde, vyhází poradce a třeba se může ještě něco zlepšit,“ řekl Holec.

Také jsme psali:

Třetí teorie podle Holce pak spočívá v tom, že je Petr Fiala „největší borec“, jakého jsme tu kdy měli, a který si z nás všech od samého začátku jen utahuje a říká si: „Vy pitomci, vy si myslíte, jak já to myslím vážně, ale já si z vás jen dělám legraci“.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif