Prostě a jednoduše opakujeme Lipany stále dokola, říká Rajchl

politika

„Protest zemědělců se nedočkal úspěchu jen kvůli jedné jediné příčině - jako už mnohokrát v historii naší země  jsme dovolili panstvu, aby mezi nás vrazilo uměle vykonstruovaný klín," ohodnotil pondělní protesty předseda PRO Rajchl.

Prostě a jednoduše opakujeme Lipany stále dokola, říká Rajchl
Jindřich Rajchl (PRO)
21. února 2024 - 06:05

„Tím klínem byla již několikrát ohraná "proruská karta". Tohle nařčení je stejně trapné, jako nálepkování německých zemědělců výrazem "krajní pravice".

A přesto jim tento hloupý trik, jak rozdělit protestující znovu vyšel. O to smutněji pak vyznívá fakt, že na tuhle směšnou hru, kterou v sousedním Německu s lehkým pousmáním odmítáme, naskakují i někteří lidé "z naší strany barikády".

Místo toho, abychom si všichni řekli, že se zase část lidí nechala na tuto prostoduchou udičku nachytat, a tím rozštěpit jednotu protestujících, tak se na sítích dlouze rozebírají zcela zástupné pseudo-důvody neúspěchu. Což je mimochodem přesně to, co pětišmejdi chtějí.



Prostě a jednoduše opakujeme Lipany stále dokola.

Východisko z tohoto začarovaného kruhu je jediné - přestat hledat škůdce mezi námi, odmítnout vylhané kampaně mediální propagandy, sjednotit se v jednom šiku a zbavit se panstva, které nás jen štve proti sobě.
Jestli je někdo ochoten vzdát boj za naši zem jen na základě falešného obvinění pětikoaličních lhářů, tak ať do toho raději ani nejde a zůstane doma. Potřebujeme lidi pevné jako skály, ne ty, kteří se chytnou na první vějičku, kterou jim Rakušan nahodí.



Pokud tohle základní pravidlo nepochopíme, pak si nezasloužíme nic jiného, než prohrát znovu. A já už dál prohrávat prostě nehodlám!

Takže napříště říkám - nenechme už nikdy narušit naši soudržnost triviálně průhlednými fialovskými konstrukcemi o nějaké proruskosti toho či onoho. Je to všechno jedna velká lež, jejímž jediným cílem je nás rozklížit.

Psali jsme:

Tady nikdo Putinovi neslouží - všem nám jde jen a pouze o naši budoucnost.

Tak už jednou provždy odmítněme tyhle lži a postavme se do jedné formace! Jedině tak je můžeme porazit! Pevně věřím, že se poučíme a příště to zvládneme. 23.3.24 - Václavák!" uzavřel svůj příspěvek na facebooku Rajchl s apelem, aby se lidé účastnili březnové protivládní demonstrace.

(dan, prvnizrpavy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif