Sociální teroristé a zdevastované finance. Fico zostra

politika

Slovenský premiér Robert Fico začal úřadovat zostra. Znepříjemnit jeho vládnutí se mu hned z kraje pokusil předseda Úřadu pro regulaci síťových odvětví, když bez aviíza oznámil zvýšení ceny plynu pro příští rok.

Sociální teroristé a zdevastované finance. Fico zostra
Robert Fico, premiér Slovenska
2. prosince 2023 - 06:30

Fico je však odhodlán dostát všem svým předvolebním slibům a proto se rozhodl jednat hned.

„Sociální teroristi budou z Úřadu pro regulaci síťových odvětví odvoláni a my najdeme řešení, aby cena plynu nešla v roce 2024 nahoru. Slíbili jsme to a musíme to dodržet,“ prohlásil premiér Robert Fico.

„Na jednání vlády jsem dnes pozval i předsedu Úřadu pro regulaci síťových odvětví, aby nám vysvětlil, proč v pondělí rozhodli o zvýšení ceny plynu pro domácnosti o 125 % bez toho, aby nám aspoň ‚brnkl’, že: Haló, vládo, vy sociálně demokratičtí a národní dementi, tu máte dáreček od předcházející vlády, zdechněte. Takovouto primitivnost jsem nečekal,“ pokračoval Fico, načež se zaměřil na kauzy jeho politických oponentů.



„A to i když jsou v čele tohoto prý nezávislého úřadu lidé od Sulíka, který ze svého bandu v Dubaji propil, prokouřil statisíce eur ze státního rozpočtu. Všeobecně jsem, doufám, považován za gentlemana, ale dnes na jednání vlády jsem odhodil bílé rukavičky a řekl jsem nezávislému pánovi, předsedovi Úřadu pro regulaci síťových odvětví, něco od srdce. V podstatě jeho a jeho kolegy považuji za sociální teroristy a nemám žádné pochybnosti o tom, že takovéto zvýšení ceny plynu pro domácnosti, které nemá v historii obdoby, udělali jen proto, aby nám zkomplikovali život. Dobře věděli, že máme totálně zdevastované finance díky Matovičovi, Hegerovi a Ódorovi. Ale proč to nové vládě nezkomplikovat. Už jsem stokrát říkal, že si nemíním stěžovat, neboť vítězství ve volbách jsme si přáli a chtěli jsme i převzít zodpovědnost za řízení státu,“ řekl důrazně slovenský premiér.



„Proto to zkrátím. Sociální teroristi budou z Úřadu pro regulaci sítích odvětví odvoláni a my najdeme řešení, aby cena plynu nešla v roce 2024 nahoru. Slíbili jsme to a musíme to dodržet,“ uzavřel slovenský premiér Robert Fico.

Psali jsme:

Ke zdražení cen energií zřejmě dojde i u nás. Český energetický úřad dnes ohlásil, že regulovaná část ceny elektřiny v příštím roce meziročně vzroste o 65,7 procenta, u plynu o 38,8 procenta. Podle ERÚ se koncové ceny oproti letošku moc nezmění.

(böhm, prvnizpravy.cz, foto repro smer-sd)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif