Svobodní mají novou posilu. V eurovolbách zabojuje Hynek

politika

Jiří Hynek - Svobodní představili další výrazné jméno, které se připojilo k jejich kandidátní listině pro nadcházející volby do Evropského parlamentu.

Svobodní mají novou posilu. V eurovolbách zabojuje Hynek
Jiří Hynek
2. března 2024 - 07:03

Jiří Hynek, odborník v oblasti obrany a bezpečnosti, se rozhodl zapojit do letošních eurovoleb s cílem hájit český obranný a bezpečnostní průmysl v rámci Evropy.

Svou kariéru zahájil ve zbrojařském průmyslu, nyní od roku 2011 působí jako prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky. Hynek získal uznání jako vedoucí delegace České republiky při Poradní skupině NATO pro průmysl a člen rady resortu Ministerstva obrany pro aplikovaný výzkum, vývoj a inovace.

Své rozhodnutí kandidovat za Svobodné zdůvodnil tím, že chce bojovat proti nespravedlivé konkurenci a diskriminaci, které čelí český obranný průmysl ze strany některých členských zemí EU. Hynek rovněž zdůraznil význam suverenity a nezávislosti České republiky v rozhodování o národní bezpečnosti a hospodářské politice v rámci EU.


 
„Jsem rád, že mohu být součástí týmu Svobodných, kteří mají jasnou vizi pro budoucnost České republiky v Evropě,“ uvedl Hynek a zároveň vyjádřil svůj záměr být hlasem zdravého rozumu v Evropském parlamentu, obhajovat národní zájmy a hodnoty, a chránit obranný a bezpečnostní průmysl jako klíčový zdroj inovací a zaměstnanosti.
 
Hynek se tak připojil ke známým kandidátům Svobodných, včetně předsedy strany Libora Vondráčka, právníka se specializací na evropské právo, Matěje Gregora, předsedy v Moravskoslezském kraji, a Karla Diviše, podnikatele a bývalého prezidentského kandidáta. Společně tvoří silný tým a kompetentní alternativu k současným zástupcům České republiky v Evropském parlamentu, kteří podle Svobodných selhávají v hájení našich zájmů a hodnot.

Psali jsme:
 
Svobodní srdečně vyzývají všechny občany, kteří touží po svobodné, prosperující a bezpečné České republice, aby jim dali svůj hlas v nadcházejících eurovolbách, které se uskuteční 7.- 8. června toho roku.

(jk, screen: securitymagazine)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif