Turková o retardí vládě bez jakékoliv odpovědnosti k zemi

politika

Renomovaná ekonomická expertka Ivana Turková, která nyní působí v řadách strany PRO, zhodnotila nejen premiérův vánoční projev, ale i celou dobu vládnutí pětikoalice. Podle jejích slov je to "retardí" vlád bez jakékoli sebereflexe.

Turková o retardí vládě bez jakékoliv odpovědnosti k zemi
Ivana Turková (PRO)
27. prosince 2023 - 11:03

„Premiérův projev nás přesvědčil o tom, že je to nejen neschopná, ale také retardí vláda bez jakékoliv sebereflexe a odpovědnosti k zemi, kterou spravují a k občanů, kteří zde žijí.

Výsledky jejich dvouleté vlády jsou tragické ve všech ekonomických ukazatelích. Nic jste nezvládli a ani nezvládnete. A vzhledem k tomu, že nejste schopni si tuto skutečnost připustit a s pokorou se omluvit občanům za svou neschopnost, tak ani není možné, že dojde v příštím roce k nějakému zlepšení jak slibujete.



Dva roky lžete, z vašeho programu je trhací kalendář a v Novém roce to nebude jinak. Kromě jiného jsme se dozvěděli od premiéra, že nás čekají v příštím roce rekordní investice!

Skutečnost je však taková, že v rozpočtu jsou investice o 18 mld. nižší a to byste měl jako premiér vědět!

Tak jak je to pane premiére s tím údajným investičním rekordem, že by opět lež nebo že by metafora ?! Jak na Nový rok, tak po celý rok?!

Evropští rekordmani jsme, díky vám a vaši neschopné vládě, v nejvyšší kumulované inflaci, v nejvyšších cenách energií, nejvyšších cenách potravin a s rekordním poklesem reálných mezd a HDP.

Psali jsme:

Za tyto rekordy jste přímo odpovědní vy všichni, celá vláda a 109 pohůnků ve Sněmovně! Nechcete si pane premiére dát reparát a v Novoročním projevu si přiznat, že na to nemáte a konečně vypadnete. Konec konců v anketě máte jasné vysvědčení vašeho projevu a vaši hrůzovlády," uzavřela svůj komentář ohledně premiérova projevu ekonomická expertka strany PRO Ivana Turková, která na svém facebookovém profilu ještě přidala obrázek výsledků ankety hodnocení projevu premiéra, který zveřejnil server novinky.cz.

(z fb profilu I. Turkové, zdroj: novinky.cz)

(dan, prvnizpravy.cz, foto: repro: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif