Větvička: Radyjace se vratila k normalu, vyšetřovani skončilo. Zapomeňte!

politika

Tuž si řikam, jestli se cela ta blba hystoryja netoči furt v kruhu. Jak se z něčeho nepoučime, buch nam dřive nebo později poskytne možnost poučeni si zopakovat, píše bloger Ladislav Větvička.

Větvička: Radyjace se vratila k normalu, vyšetřovani skončilo. Zapomeňte!
Ladislav Větvička
22. května 2023 - 04:20

Dobře pamatuju zpravodajstvi z konca dubna 1986, kdy buchnul reaktor v Černobylu a Rude Pravo deprem 3 dny po vybuchu zveřejnilo kratičku zpravičku. A to všecko až pote, co tytulni stranky plnily texty s tytulky jako "S Romešem Čandrou proti jadernemu nebezpeči" nebo "Francia provedla dalši jaderny vybuch na atolu Mururoa".

V te době už počty mrtvych v Černobylu dramatycky rostly, ozařenych hasiču, keři to schytali z prvni ruky a čekali na smrt v okolnich nemocnicach byly desitky, město Pripjať bylo evakuovane a na Evropu padal radyjoaktyvni prach. Jadro reaktoru bylo rozžhavene na tisic stupňu, propalovalo se kajsik dule a pokud by se dostalo k podzemni nadrži, exploze vodiku by mohla zažehnut opravdovy jaderny vybuch, kery by zrobil z Ukrajiny neobyvatelnou krajinu.

Ovšem naše zpravodajstvi zdurazňovalo, že se nic neděje, vladni komisa byla vytvořena a cosik takeho se stalo v SSSR poprve, na rozdil od zleho Zapadu, kde take havaryje probihaly na pravidelne bazi. V te době ovšem ještě Zapad byl opravdovym Zapadem a ne zvrhlym socialistyckym multykulturnim bruselem.


No a zda se, že se hystoryja opět opakuje.



Použiti střel s ochuzeneho uranu zpusobilo po nelegalnim utoku NATO na Srbsko v roce 1999 masivni narust onemocněni rakoviny. Srbsko je dokonce v jejim vyskytu na druhem mistě na světě. Přesto se najdu hovada, kere furt tvrdi, že střely z ochuzeneho uranu nesu žadnym nebezpečim. A vzhledem k temu, že Ameryčanum a Brytum je uzemi vychodni Evropoy ukradene, neni divu, že spolu ze svojima tankama začali dodavat aji munyci s ochuzenym uranem.

Rusko oznamilo, že pokud se tak opravdu stane, bude to začatek jaderne katastrofy a že nikdy nedopusti použiti teho svinstva na svojem uzemi. Varovalo, že se tato aktyvita vrati Evropanum jak bumerang. Zapadu je ovšem Vychod ukradeny a tak karcinogenni munyce byla dodana, s největši pravděpodobnosti i do skladu ve městě Chmelnicky. Jestli si myslite, že to je kajsik v dupě, tak se mylite. Sklad leži 400 km od slovenske hranice. A jestli si myslite, že radyjoaktyvni mrak se zastavuje na hranicach, aby počkal na procleni, tak se mylite.



Minulu sobotu, 13. května 2023 večer, byly podzemni munyčni sklady zasažene ruskyma kindžalama. Došlo k masivnim explozim se vznikem mraku, keru obvykle skladiště min nebo dělostřeleckych granatu nezrobi. Rus dobře věděl, co robi a počkal si aji na přiznive povětrnostni podminky, kdy větr nebude fukat na Rusko, ale na Zapad.

Je mi jedno, jestli v konfliktu fandite Ukrajině nebo Rusku, ale zda se, že opět nas naš zapadni bratr obětoval. Co ovšem chcete, když ste si do čela postavili debily, keři už rok a pul tvrdi, že zme ve valce a posilaju zadarmo těžke zbraně do valečneho konfliktu, kde na ně jejich kamoši maluju nacistycke symboly? Tak fčil už ve valce zme.

Dva dny po explozi zaznamenala Unyverzita Maryje Čuryje Sklodowske v polskem Lublinu masivni narust radyjoaktyvnich izotopu v ovzduši. Když kliknete na obrazek, ukaže se vam aktualni stav. Nic na tym neukecate. A proto asi všecka medyja drži hubu. Nemaju notičky, jak to komentovat.


Nevim, jestli x - nasobny narust teho bizmuta a dalšich latek je škodlivy, nebo se nemusim strachovat a furt možu zbirat medvědi česnek v lese a nebat se, že v noci budu svitit, aniž bysem měl rozsvicene. Atomova baba řikala, že to nic neni a že když vas boli zuby, tak dostanete větši davku a že situace jest nadmiru přizniva a radyjačni situace je normalni. Ale to ja na grafach vidim tež, že fčil už je zas normalni. Bo veškere to svinstvo už spadlo na zem.

Tuž ja nevim. Očekaval bysem, že by třeba Česka televiza nebo jine medyjum, kere lidi ještě furt zbytečně plati, by mi k temu, co se tam stalo, cosik řeklo.

Ovšem jedine, co slyšim, je ticho. Tajak po Černobylu. Opět zme se nepoučili...

Vyšetřovani skončilo, zapomeňte...

PS: Mezitym ve městě Chmelnicky visi vyhlašky, jak se chovat v pořipadě jaderneho ohroženi. Ja vim, že to s tym vubec nesouvisi. Však si to přečtěte sami. A pokud neumite ukrajinsky, tady je par doporučeni:
  • k jidlu použivejte enem vyrobky, kere byly skladovany v uzavřenych prostorach
  • nejezte zeleninu z kontaminovane pudy
  • nepite mliko od krav, kere se pasu na kontaminovanych pastvinach
  • nepite vodu z otevřenych zdroju
  • zakryjte studny
  • nepropadejte panyce, posluchejte zpravy
  • zavřete okna, utěsněte škviry
  • připravte se na evakuaci

Ja vim, že to nema nic s ničim společneho a že to su obecne kecy pro připad jakehokoliv jaderneho nebezpeči. Tak nezapomeňte zaplatit poplatek ČT a až budu volby, hoďte to zas jakemusi Pepovi 107, co nas vtahne do valky.

(rp,prvnizpravy.cz,blog,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?