Vláda ničí zemědělce kvůli mému podnikání, tvrdí Babiš

politika

Bývalý premiér a předsed hnutí ANO Andrej Babiš prohlásil, že zemědělci mají smůlu, neboť v této oblasti podnikal. Zároveň si myslí, že je současná politika KDU-ČSL a ministra Marka Výborného absolutně k smíchu.

Vláda ničí zemědělce kvůli mému podnikání, tvrdí Babiš
Andrej Babiš, šéf hnutí ANO
17. února 2024 - 06:05

Expremiér Babiš také prohlásil, že vláda zapomněla, že během pandemie koronaviru to byli čeští zemědělci, kteří zásobovali trh.

„Samozřejmě tradiční strany od revoluce na zemědělství a potravinářství kašlaly. Proto jsme nesoběstační, proto dovolily prodávat tady cizincům, proto udělaly plošné a ne cílené dotace. A samozřejmě tahle vláda ničí zemědělství kvůli Babišovi. Oni jsou nemocní z Babiše, takže oni začali s těmi opatřeními, jako je povinná biosložka. Chudáci zemědělci na to doplácí, oni vzali všechny dotace potravinářům,“ uvedl expremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš serveru echo24.cz ohledně blížící se demonstraci českých zemědělců, která propukne již nadcházející pondělí.



Babiš dále prohlásil, že podle jeho názoru řeší současná pětikoaliční vláda zemědělství politicky. 

„Mluví pořád o nějakých velkých a malých podnicích, ale kdyby nebyly ty velké, no tak nebudou ani ty malé. Je to směšné, jsem zvědavý, jak to dopadne. KDU-ČSL vždycky měla zemědělství a teď v podstatě zemědělství jen škodí, ty výsledky jsou úplně katastrofální a pan ministr Výborný tomu vůbec nerozumí,“ uvedl dále Babiš s tím, že je současná zemědělská politika k smíchu. 

„Oni asi zapomněli, že když byl covid, tak to byli čeští potravináři, kteří zásobovali trh, ne zahraniční,“  doplnil expremiér a šéf hnutí ANO Babiš.

Psali jsme:

Chystaná blokáda Prahy
Blokádou pražské magistrály upozorní část farmářů v pondělí 19. února na podle nich špatnou situaci českého zemědělství. Informovali o tom předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy a Asociace svobodných odborů ČR Bohumír Dufek a bývalý prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek. Do Prahy by podle nich mohlo v pondělí přijet 600 až 1000 traktorů či další zemědělské techniky.

(jk, prvnizpravy.cz, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif