Za marast v této zemi nemůže válka na Ukrajině, ale Fiala

politika

Za všechno prý může válka na Ukrajině, když náhodou za to nemůže Babiš nebo covid. Tak zhodnotil předseda strany PRO Jindřich Rajchl obhajobu Petra Fialy, kdy vysvětloval rok a třičtvrtě vládnutí současné pětikoalice. 

Za marast v této zemi nemůže válka na Ukrajině, ale Fiala
Jindřich Rajchl (PRO)
16. května 2023 - 08:15

V úvodu svého vysílání se Rajchl zmínil o guvernérovi státu Florida Ronu DeSantisovi, který na Floridě podepsal zákon zakazující digitální měnu centrální banky (CBDC) jako platidlo v rámci floridského jednotného obchodního zákoníku a který také vyzval ostatní státy, aby se připojily ke schválení podobné legislativy. Podle DeSantise nový floridský zákon chrání nejen spotřebitele, ale i podniky. 

Zmínil také nejnovější prohlášení bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa ohledně války na Ukrajině. Když se ho novináři zeptali zda-li si přeje, aby vyhrál tento válečný konflikt vyhráli Rusové či Ukrajinci, tak odpověděl, že takto o válce nepřemýšlí a nedívá se na ní způsobem, jestli fandí té či oné straně, ale že si přeje, aby skončila co nejdříve ta válka jako taková. Podle Rajchla má jeho strana PRO na konflikt na Ukrajině naprosto stejný pohled, tedy aby se co nejdříve ukončilo toto nesmyslné a dlouho trvající zabíjení lidí. 

Rajchl vyslovil přání, aby si lidé uvědomili, že toto je skutečná válka, kde umírají reální lidé, a není to žádné „fotbalové derby Sparta-Slávie“, kde se fandí té či oné straně. A také dodal, že by si přál, aby Donald Trump vyhrál příští prezidentské volby a svět by byl s ním zase o něco „normálnější“, protože sice mnoho věcí ovlivňujeme, ale jsou věci, které jsou globálního charakteru a záleží na tom, kdo je prezidentem takové mocnosti jako jsou Spojené státy americké. A dokud podle něj bude u moci loutka zbrojařských firem typu Joe Bidena, tak se nemůže divit, že to vypadá tak, jak to nyní ve světě vypadá.

Předseda strany PRO dále zmínil reportáž ČT z Ukrajiny, ve které byl záběr na houfnice české výroby DANA, které Ukrajině dodáváme, a na které byl namalován nacistický trámový kříž. Rajchl v této souvislosti vyzval opakovaně, abychom zastavili dodávání zbraní na Ukrajinu a také odmítl snahy o zlehčování tohoto incidentu, že jde o „selhání jednotlivce“, zvláště když o takovémto „selhání“ slyší již nejméně po dvěstěosmdesátépáté.

V souvislosti s válkou na Ukrajině se také zmínil, proč nazval své vysílání „Výmluva s velkým V“, a uvedl že velkým písmenem V má na mysli válku na Ukrajině. Rozčiluje ho, jak má současná vláda na všechno výmluvu kvůli této válce a vinu za všechny své přehmaty, inflaci, rozvrácené finance či vysoké ceny potravin a energií svaluje právě na válku na Ukrajině (když už si nevystačí s Babišem). A k tomu Rajchl poznamenal, že s válkou to nemá nic společného a za všechno může pouze čistá neschopnost Petra Fialy.

Udivil ho také výrok Petra Fialy o tom, že se byl poradit s umělou inteligencí. Předsedovi vlády poradil, že by bylo lépe a stačilo by, kdyby se poradil s kýmkoli s průměrnou inteligencí, a byli bychom na tom všichni mnohem lépe. Fialovu stranu ODS nazval „lžistranou“ a připomněl premiérův výrok z loňského října, kdy v TV Nova prohlásil a slíbil, že rozhodně žádné daně zvyšovat nebude. A jak jinak, opět otevřeně lhal, dodal Rajchl.

Dále byla řeč o obranné smlouvě, kterou česká vláda uzavřela se Spojenými státy americkými a avizoval, že ohledně toho připravuje jeho strana podrobné prohlášení poté, co dokončí její detailní analýzu.

Fialu musí tráva lechtat na kulkách. Vidlák má jasno

A nakonec zmínil i další akci, kterou strana PRO chystá ve spolupráci s dalšími organizacemi a spolky. A tentokráte prý chce uspořádat koordinovanou celorepublikovou akci takového rozměru, která by svým dopadem skutečně donutila vládu k podání demise.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif